Παίζει το κεφάλι του ο Τούντορ στο ΟΑΚΑ!

Όταν όλα κυλάνε ομαλά, κάτι γίνεται πάντα και το κλίμα στραβώνει! Μόνο που αυτή τη φορά, η υπομονή του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να εξαντλείται. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που ήθελε η χρονιά να «βγει» φέτος με έναν μόνο προπονητή και να μην επαναλάβει την τακτική των τριών προηγούμενων ετών, αλλά είναι κι αυτός που αν πει «φτάνει πια», θα έχει έρθει η ώρα για την αποχώρηση του Ιγκόρ Τούντορ.

Κατά τη φετινή χρονιά, ο άπειρος προπονητής του ΠΑΟΚ, βρέθηκε σε τέσσερα διαφορετικά σετ παιχνιδιών σε δύσκολη θέση, αλλά και τις τέσσερις την σκαπούλαρε. Το ρεπορτάζ λέει πως αν βρεθεί και πέμπτη, δεν θα γλιτώσει. Για να δούμε…

Το χρονικό της… υπομονής

1. Τα ματς με Skoda και ΠΑΣ Γιάννινα
Το πρώτο καμπανάκι ανησυχίας προήλθε μετά τα δύο εναρκτήρια ματς του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη παρουσιαζόταν έτοιμος για τη χρονική περίοδο, στιβαρός και διαβασμένος στα παιχνίδια του και άπαντες θεωρούσαν πως ο αυστηρός Τούντορ κάνει σωστή δουλειά. Με τη Skoda στην Τούμπα και τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος. Το 3-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν «έκατσε» καθόλου καλά στον Σαββίδη που αποφάσισε το ίδιο βράδυ να φέρει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Δεν υπήρξε κουβέντα για τον Κροάτη προπονητή, διότι ήταν πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα.

2. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή
Ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται στο πρωτάθλημα και πασχίζει για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, κι ενώσω είναι ακόμη εντός στόχων στο Europa League, παθαίνει καθίζηση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (ήττα με 0-2) και στη συνέχεια φέρνει 3-3 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Ο Τούντορ περνά αλώβητος τις δύο απώλειες στο πρωτάθλημα, παρά το ότι η ομάδα του βρισκόταν ήδη δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή τη 10η αγωνιστική του μαραθωνίου! Είπαν, τότε, πως οι παίκτες του ήταν κουρασμένοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (έπαιζε Πέμπτη με την Ντόρτμουντ και Κυριακή με τον ΟΣΦΠ), ενώ με τον Ηρακλή η ομάδα του έκανε υπερπροσπάθεια να γυρίσει δύο φορές το αποτέλεσμα (1-0 και 2-1 προηγήθηκε ο «γηραιός») και ότι έφταιγε ο Μπερμπάτοφ και το χαμένο του πέναλτι στο 2-3.

3. Τα παιχνίδια με Αστέρα, Πανθρακικό και Παναιτωλικό
Ο Τούντορ άρχισε να στριμώχνεται για τα καλά στον τοίχο μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στις αρχές του Νοέμβρη. Η ήττα από τον Αστέρα με 2-1 ήρθε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ στην Τούμπα κι έτσι ο Κροάτης γλίτωσε την βαριά κριτική, ωστόσο στις δύο ισοπαλίες με Πανθρακικό (3-3) και Παναιτωλικό (0-0) ένιωσε για πρώτη φορά δύσκολα. Ήταν οι πρώτοι ισχυροί τριγμοί, αλλά ο Σαββίδης δεν μπήκε σε διαδικασία απόλυσης, διότι ήταν ακόμη Νοέμβρης και θέλησε να τον στηρίξει! Ο Τούντορ αρχίζει τότε τα πειράματα με το σύστημα, βλέποντας ότι το 3-5-2 δεν του ταιριάζει τελικά.

4. Η ήττα και η εμφάνιση με τον Πλατανιά και η ισοπαλία στα Πηγάδια
Ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα σερί νικών και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη εικόνα και το 0-1 στο Ντόρτμουντ, άπαντες θεωρούν ότι ο Τούντορ επιτέλους κατάλαβε τι πρέπει να κάνει. Μόνο που η ήττα στο Κύπελλο με 2-1 από τον Πλατανιά και κυρίως η εμφάνιση σε συνδυασμό με το χειρότερό φετινό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια στο 1-1 με τη Skoda, φέρνουν πλέον τον Τούντορ στημένο στα έξι μέτρα. Το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη για διατήρηση ενός προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν αρχίζει και ξεθωριάζει!

180 κρίσιμα λεπτά με ΑΕΚ και Πανιώνιο
Από το Νοέμβρη κιόλας και τις πρώτες μουρμούρες που ήθελαν τον Τούντορ να βρίσκεται σε δυσμένεια, η «Α» σας αποκάλυπτε ότι ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου δεν θέλει να ακούει για αποπομπή του προπονητή. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν ο Κροάτης εμφανίσει έναν υποτακτικό ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και δεν μπορέσει να πάρει καλό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, ίσως να μην προλάβει τη ρεβάνς με τους Νεοσμυρνιώτες και τα υπόλοιπα δύσκολα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν με Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Κάποιες γλώσσες μάλιστα λένε πως μία κακή ήττα από την ΑΕΚ την Κυριακή ίσως σηματοδοτήσει το τέλος του Κροάτη πριν καν την αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Μέχρι σήμερα ο Τούντορ όλο έβρισκε τον τρόπο να τη σκαπουλάρει, διορθώνοντας κάποιες φορές τις ατέλειες. Τώρα, όμως, έχουν μαζευτεί πολλές…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα