«Παίξτε μπάλα και θα έρθουν κι άλλες προτάσεις!»

Άλλο ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» ήρθε να προστεθεί στις αρνήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τις ομάδες του εξωτερικού που δείχνουν να ενδιαφέρονται για τους παίκτες της. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά μίας ομάδας από την Κίνα να ζητήσει τον Έλντερ Μπαρμπόσα, με τους «κιτρινόμαυρους» να αρνούνται ευγενικά.

Έτσι, λοιπόν, μετά τους Τζανετόπουλο, Σιμόες, Μάνταλο και Αραβίδη, ήρθε η άρνηση και για τον Μπαρμπόσα, κι αυτό διότι δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμη όλοι οι στόχοι της ομάδας, ούτως ώστε να αρχίσει η ΠΑΕ να πουλάει! Μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα πρέπει και να πουλάει, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο η ελληνική ομάδα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, η ΑΕΚ δεν δέχθηκε να δανείσει τον Τζανετόπουλο στη Σεβίλλη με οψιόν αγοράς, «έκοψε το βήχα» στη Μαρσέιγ και την Μπέτις που προσφέρουν τα μισά λεφτά της ρήτρας για τον Σιμόες, αρνήθηκε την προσφορά των Τούρκων για τον Μάνταλο, απέρριψε τα χρήματα που δίνουν οι Γάλλοι για τον Αραβίδη και τώρα είπε «όχι» στους Κινέζους που ορέγονται τον Μπαρμπόσα.

Όταν η ΑΕΚ «έκλεινε» όλους τους αυτούς παίκτες την προηγούμενη τριετία, ήταν ξεκάθαρη: «Σας πιστεύουμε και σας θέλουμε για να κάνουμε και πάλι την ΑΕΚ μεγάλη. Μαζί θα πορευτούμε και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Αν οδηγήσετε την ΑΕΚ ψηλά, θα κερδίσετε πολλά περισσότερα απ’ όσο πιστεύετε!».

Η ΠΑΕ πόνταρε πάνω στο βαρύ της όνομα και ήταν σίγουρη πως η ΑΕΚ θα μεγαλώσει. Και πράγματι η άνοδος συνοδεύτηκε με Κύπελλο και με έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό ήταν ένα μικρό σκαλοπάτι, μία πρόοδος που ανάγκασε τις ομάδες του εξωτερικού να ψάξουν ποια είναι αυτή η ομάδα και ποιους παίκτες διαθέτει που νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό, δύο φορές τον ΠΑΟ και μία τον ΠΑΟΚ!

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές (ακόμη και ο Τζανετόπουλος όταν έπαιρνε 2.000 ευρώ το μήνα) δεν πιέζουν για μετεγγραφή. Έχουν καταλάβει και οι ίδιοι πως μία ακόμη καλή χρονιά θα τους εκτοξεύσει στο παζάρι. Πιστεύουν και στηρίζουν την προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά και τη δική τους. Και στην ΠΑΕ εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση για το ότι ο Μπαρμπόσα μόλις έμαθε για την πρόταση, έλεγε ξανά και ξανά πως το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα βοηθήσει την ΑΕΚ με τη Σεντ Ετιέν.

Θυμίζουμε πως ο 29χρονος Πορτογάλος είχε σε 34 συμμετοχές εννέα γκολ (κάποια από τα πιο ωραία του πρωταθλήματος) και πέντε ασίστ και θα είχε σαφώς μεγαλύτερη συνεισφορά αν δεν είχε χάσει έξι ολόκληρα παιχνίδια μέσα στη χρονιά λόγω καρτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα