Παίρνει δανεικό τον Πασιένσια της Πόρτο!

 

Δύο τρόποι υπάρχουν για να αξιολογήσει κανείς τη σταδιοδρομία του Γκονζάλο Πασιένσια, του 22χρονου στράικερ τον οποίο δανείζεται ο Ολυμπιακός από την Πόρτο (χωρίς οψιόν αγοράς) προκειμένου να τον βοηθήσει επιθετικά.

Ο πρώτος είναι να τσεκάρει την περσινή του χρονιά , τη μοναδική ουσιαστικά που έχει να επιδείξει ο νεαρός κυνηγός. Ο Πασιένσια παραχωρήθηκε δανεικός στην Ακαδέμικα όπου σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σκόραρε μόλις τρεις φορές (δύο κόντρα στην Αρούκα και μία κόντρα στην Μπελενένσες) και μαζί με τα ματς Κυπέλλου, Λιγκ Καπ, αλλά και τις τέσσερις συμμετοχές με την Πόρτο την προηγούμενη χρονιά, μετράει στο σύνολο πέντε γκολ (και πέντε ασίστ) σε 34 επαγγελματικές συμμετοχές.

Ο δεύτερος είναι να τσεκαριστεί συνολικά η επιθετική του δραστηριότητα, όχι μόνο σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, αλλά και στη β’ ομάδα της Πόρτο και στις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας. Σε αυτά τα επιπλέον 90 ματς (Β’ κατηγορία Πορτογαλίας, Ολυμπιακή ομάδα και Παίδες, Ελπίδες, Νέους και Εφήβους) έχει 38 γκολ, κάτι που δείχνει πω η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι αν μη τι άλλο ικανοποιητική.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να καταφέρει σε αυτό το πέρασμά του από τον Πειραιά να βρει τον τρόπο να βοηθήσει επιθετικά με τα γκολ του και να αποτελέσει αξιόπιστη λύση όποτε χρειαστεί. Είναι σίγουρα είναι «στοίχημα», το δεύτερο συνεχόμενο μετά τον συνομήλικό του Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος επίσης έρχεται χωρίς πολλές παραστάσεις.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα