Παατελάινεν: «Έχουμε μία σπουδαία ομάδα απέναντί μας»

Με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Ελλάδας μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας, μία ημέρα πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίξου Παατελάινεν στη συνέντευξη Τύπου:

«Το ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές σκόραραν με τις ομάδες τους δεν σημαίνει πως θα σκοράρουν και αύριο. Είναι σημαντικό για τη ψυχολογία τους. Είναι δεδομένο πως έχουμε μία σπουδαία ομάδα απέναντί μας. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά και όλοι είμαστε αισιόδοξοι.

Είναι θετικό πρόβλημα το να σκοράρουν όλοι οι επιθετικοί και να γίνεται δύσκολο το έργο μου. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για εμένα. Δεν μπορώ να τους επιλέξω όλους. Χρειαζόμαστε και τους αμυντικούς. Η Ελλάδα έχει φανταστικούς επιθετικούς. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να μείνουν εκτός».

Για τις αλλαγές στην Ελλάδα με τον Ρανιέρι: «Πιστεύω πως το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από τα επίσημα του Μουντιάλ. Στο Μουντιάλ είδαμε πως η Ελλάδα ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου. Η Ρουμανία χρησιμοποίησε αμυντική τακτική και ήθελε να σιγουρέψει πως δεν θα δεχτεί γκολ. Η Ελλάδα δεν ήταν έξυπνη απέναντι στην Ρουμανία».

«Το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό. Αυτό λέει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιτεθεί και να πιέσει για το γκολ. Στόχος της είναι η νίκη. Έχουν φανταστικούς ποδοσφαιριστές και γρήγορους. Ο Ρανιέρι είναι έμπειρος τεχνικός. Δεν ήταν το καλύτερό του ξεκίνημα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Για το τι παιχνίδι περιμένει: «Νομίζω πως η Ελλάδα θα έχει τον έλεγχο όποιο και αν είναι το παιχνίδι μας. Ήρθε η Ελλάδα εδώ με φανταστικούς παίκτες με μοναδικό στόχο να πάρει τη νίκη. Είναι φανταστική ομάδα. Εμείς βελτιωνόμαστε και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την μπάλα, αλλά νομίζω πως η Ελλάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας. Η Ελλάδα φυσικά και είναι το φαβορί. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κοιτάμε το FIFA Ranking και είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ. Όταν ο διαιτητής σφυρίξει θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα