Παγκράτι: Συλλήψεις για απάτες σε βάρος καταστηματαρχών

Συνελήφθησαν στο Παγκράτι δύο άτομα, ένας 60χρονος και μία 46χρονη, για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων. Αναζητείται 54χρονος συνεργός τους. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κι εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 54χρονος αναζητούμενος, εμφανιζόμενος σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα ύπαρξης καταγγελίας σε βάρος τους, τους έπειθε και κατέθεταν, σε τραπεζικό λογαριασμό της 46χρονης, χρηματικά ποσά προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε έλεγχος στην επιχείρησή τους.

Πρωινές ώρες της 18-6-2014 η 46χρονη μετέβη σε Υποκατάστημα Τραπέζης στο Παγκράτι και προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού που παρέδωσε στον 60χρονο.Όπως εξακριβώθηκε, το ανωτέρω χρηματικό ποσό είχε κατατεθεί την προηγουμένη από ιδιοκτήτη καταστήματος, μετά από απαίτηση του 54χρονου προκειμένου να αποφύγει οικονομικό έλεγχο.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα έγγραφα στοιχεία. Όπως διαπιστώθηκε, από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε η 46χρονη, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν κατατεθεί διάφορα χρηματικά ποσά από διάφορα άτομα, γεγονός που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση, με αυτόν τον τρόπο τριών καταστηματαρχών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες άλλες παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα