Τραγωδία, έπεσε το αεροπλάνο της Σαπεκοένσε, ξεκληρίστηκε η ομάδα!

Σοκ στη Βραζιλία και στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, καθώς στο αεροπλάνο που έπεσε τα ξημερώματα στη Βολιβία και στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι, υπήρχε η αποστολή της Σαπεκοένσε, της μίας εκ των δύο φιναλίστ του Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Europa League της Λατινικής Αμερικής).

Το αεροπλάνο συνετρίβη όταν ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει σε μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο λόγω ξαφνικής βλάβης, ενώ κάποια άλλη πληροφορία μιλά για ανεπάρκεια καυσίμων. Οι Φόλμαν, Ράσελ και Νέτο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε που έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια, αλλά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει διασωθεί ένας δημοσιογράφος και ένας αεροσυνοδός.

Η Σαπεκοένσε ιδρύθηκε το 1973 και τα τελευταία χρόνια θεωρούταν ανερχόμενη δύναμη. Αρχηγός της ήταν ο Κλέμπερ Σαντάνα που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ότι είχε προκριθεί στον τελικό του Σουνταμερικάνα θεωρούταν τεράστια έκπληξη!

Οι περισσότερες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους μέσω κοινωνικών δικτύων, ενώ δεν είναι λίγοι οι γνωστοί Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο που γνώριζαν καλά κάποια από τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων και ο Μπρίτο του Ατρομήτου που έχασε έναν πρώτο ξάδελφό του, καμεραμάν.

cybdqnpxaaa_l0n

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα