Παιδιά ενός ανελέητου πολεμικού Θεού

Μακελειό χωρίς τέλος στη Γούτα της Συρίας όπου Δαμασκός και Σύμμαχοι θερίζουν αμάχους και νήπια.

Στο χωριό Αλ Σαάφαχ στην Ανατολική Συρία βρίσκεται θεωρητικά ο τελευταίος θύλακας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι ανηλεείς βομβαρδισμοί της περιοχής όχι απλώς δεν τρομοκρατούν τους τρομοκράτες, αντιθέτως σπέρνουν τον εξ ουρανού θάνατο στους αμάχους.

Η αιματοβαμμένη λίστα συνεχώς αυξάνεται και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 25 άμαχοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από σημερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η δύναμη πυρός του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS.

Την ίδια ώρα μεγεθύνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τη συνέχιση των επιθέσεων στη Γούτα, όπου το καθεστώς της Συρίας συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και των νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, οι φονικοί βομβαρδισμοί στη Γούτα έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 550 ανθρώπους με τις παιδικές ψυχές που έχουν φονευθεί να ξεπερνούν τις 120.

Η υπερασπιστική γραμμή της Δαμασκού και της συμμάχου της Ρωσίας για όλα τα παραπάνω είναι ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν στοχεύουν παρά μόνο στην εξολόθρευση των ανταρτών, συμπληρώνοντας ότι οι τελευταίοι χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες τους άμαχους.

Εντολή Πούτιν για εκεχειρία

Αν υπάρχει μία ευχάριστη είδηση που να αφορά τη Γούτα, αυτή είναι η ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιήθηκε η εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να υπάρχει στον συγκεκριμένο θύλακα καθημερινή κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γιούτα, από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, αρχής γενομένης από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση Πούτιν έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Για τους αμάχους θα λειτουργεί «ανθρωπιστικός διάδρομος», οι συντεταγμένες του οποίου έχουν ήδη καθορισθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα