Παιχνίδια με την προανακριτική για να κερδίσουν χρόνο

Ενώ τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, στην κυβέρνηση επενδύουν στις... καθυστερήσεις για να διασύρουν τους αντιπάλους τους

«Η Προανακριτική θα αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το Σαββάτο. Την ίδια ώρα όμως είναι ξεκάθαρο στους πάντες ότι τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία και αφορούν παθητική δωροδοκία, παθητική δωροληψία και απιστία σχετικά με την υπηρεσία έχουν ήδη παραγραφεί.

Αυτό που δεν είπε ο υπουργός Επικρατείας – και δεν θα μπορούσε να το ομολογήσει δημόσια- είναι πως ο σκοπός της προανακριτικής δεν είναι επί της ουσίας για να διαπιστώσουν (ή όχι) την ενοχή των κατηγορουμένων αλλά να τους διασύρουν για το μέγιστο δυνατόν χρονικό διάστημα ζημιώνοντας τους πολιτικά. Ένας από αυτούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα σχολίασε πως «στόχος αυτών των μεθοδεύσεων ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, με σκανδαλολογία εις βάρος της αντιπολίτευσης». Διόλου τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός πως στην λίστα των… κατηγορούμενων φιγουράρουν όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αυτή η προανακριτική κάλλιστα μπορεί να «αξιοποιηθεί» από την κυβέρνηση και ως πέπλο καπνού κάθε φορά που θα χρειάζεται να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα