Πακιστάν: Δύο νεκροί σε διαδήλωση μετά τον βιασμό 7χρονου κοριτσιού

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχεία Κασούρ του ανατολικού Πακιστάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργανώθηκε μετά τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού, του δωδέκατου κατά σειρά παιδιού που δολοφονείται υπό παρόμοιες συνθήκες σε αυτήν την πόλη τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, ξέσπασαν επεισόδια, καθώς ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος, επισήμανε η ίδια πηγή. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι διαδηλωτές «άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον του αστυνομικού τμήματος, ενώ μεταξύ του πλήθους υπήρχαν κι ένοπλοι που πυροβόλησαν εναντίον της αστυνομίας. Προκειμένου να τους σταματήσουν, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Πουντζάμπ Μαλίκ Μουχάμαντ Άχμαντ Χαν.

«Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, η κατάσταση παραμένει τεταμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα