Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε κυβερνητικό κτίριο σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν και πιο συγκεκριμένα στη πόλη Μαρντάν με τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε  σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας στο Πακιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 30, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Μια φράξια των πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είχε στόχο ένα παράρτημα της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Ταυτοτήτων (Nadra), η οποία εκδίδει τα δελτία ταυτότητας στη χώρα, στη βορειοδυτική πόλη Μαρντάν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

“Ένας καμικάζι βομβιστής που οδηγούσε μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά έπληξε το γραφείο στην Μαρντάν όπου περίμενε στην ουρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αστυνομικός Ναΐμ Χαν.

Τουλάχιστον 16 πτώματα και 34 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Συγκρότημα Μπακ Χαν, έγινε γνωστό από γιατρό του ιδρύματος.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ ουρ Αχράρ, μια φράξια των Ταλιμπάν του Πακιστάν που μάχεται για την ανατροπή της κυβέρνησης και την επιβολή στη χώρα του νόμου των ισλαμιστών.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχανουλάχ Εχσάν δήλωσε πως το γραφείο ήταν τμήμα του “άθεου πακιστανικού κράτους” και γι’ αυτό αποτελούσε θεμιτό στόχο.

“Με τη θέληση του Θεού, θα βάλουμε στόχο όλους τους πακιστανικούς οργανισμούς που μετέχουν είτε άμεσα είτε έμμεσα σ’ αυτόν τον πόλεμο”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Εχσάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα