Παλαιστίνη: Σώθηκε 15χρονος με πλαστική σφαίρα στο κρανίο

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2017, ο Μοχάμεντ σκαρφάλωσε στο τρίμετρο φράγμα του σπιτιού του, με σκοπό να παρακολουθήσει την βίαιη πορεία του Ισραηλινού στρατού. Ένας από τους στρατιώτες όμως, ήταν ξαπλωμένος και έβλεπε τις κινήσεις του μικρού αγοριού με αποτέλεσμα να στρέψει το όπλο προς τον 15χρονο και να τον πυροβολήσει με μία σφαίρα , η οποία εισχώρησε στο πρόσωπο του μικρού. Το αγόρι έπεσε από το φράγμα και χτύπησε στο έδαφος.

Η μητέρα του Μοχάμεντ, μιλώντας σε ρεπόρτερ του PIC(Palestinian Information Center), δήλωσε ότι «βρισκόμουν μέσα στο σπίτι και προσευχόμουν, όταν η κόρη μου ξεκίνησε να ουρλιάζει ότι ο Μοχάμεντ πυροβολήθηκε και έπεσε από το φράγμα του σπιτιού».

Και συνεχίζει «Παρ’ όλα αυτά, οι λέξεις των νέων, οι οποίοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν, λέγοντας μου να ηρεμήσω και με διαβεβαίωναν ότι η σφαίρα ήταν από καουτσούκ, όχι κανονική, με ηρέμησε».

Η  μητέρα του Μοχάμεντ Αλ-Ταμίμι, από το χωριό Nabi Saleh στην Βόρεια Ραμάλα, για τον οποίο μιλάει όλη η Παλαιστίνη αυτές τις ημέρες, είπε ότι «η ακτινογραφία έδειξε ότι, η πλαστική σφαίρα διαπέρασε το αριστερό αυτί και κατέληξε μέσα στο κρανίο. Οι γιατροί χρειάστηκαν πολλές ώρες για να του την αφαιρέσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο το 2016 τριάντα πέντε παιδιά έχασαν την ζωή τους από σφαίρες του Ισραηλινού στρατού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα