Παλαιστίνη: 9χρονο κοριτσάκι πέθανε όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες εμπόδισαν την μεταφορά της στο νοσοκομείο

Ένα κοριτσάκι με αναπνευστικά προβλήματα από την πόλη Awarta στην Παλαιστίνη, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου εφόσον Ισραηλινοί στρατιώτες εμπόδισαν την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Οι Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, είπαν ότι το 9χρονο κορίτσι ονόματι Dalah Lawlah, πέθανε καθώς οι στρατιώτες απέτρεψαν τον πατέρα της, ο οποίος την μετέφερε στο νοσοκομείο της Rafidia.

Σύμφωνα με το The Palestinian Information Center, οι πηγές πρόσθεσαν ότι  η Dalah, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική βοήθεια, αλλά καθυστέρησε η μεταφορά της στο νοσοκομείο τουλάχιστον ένα μισάωρο με αποτέλεσμα το θάνατο της.

Ο πατέρας του παιδιού, Deep, είπε ότι προσπάθησε να πάει από τον κεντρικό δρόμο, μέσα από την πόλη Awarta, με σκοπό να προλάβει να πάει στο Γενικό νοσοκομείο της περιοχής, καθώς η κόρη του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά λογομάχησε με τους ισραηλινούς στρατιώτες, επειδή δεν τον άφηναν να περάσει.

Ύστερα από χαμένο πολύτιμο χρόνο, ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε το κοριτσάκι αλλά μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσαν το θάνατο της.

Ο απαρηγόρητος πατέρας της Dalah, είπε ότι ολόκληρος ο ισραηλινός στρατός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της κόρης του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα