Παλαιό Φάληρο: Επιτυχημένος καθαρισμός της παραλίας

Εθελοντές μικρής και μεγάλης ηλικίας, δημότες του Παλαιού Φαλήρου αλλά κι άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έδωσαν και φέτος το «παρών» στον κεντρικό καθαρισμό που υλοποίησε η οργάνωση, το πρωί της Κυριακής στην παραλία Παλαιού Φαλήρου.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος των δεκάδων εθελοντών, που επί δύο περίπου ώρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας απορρίμματα κάθε είδους σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες ακτές της Αττικής. Ως συνήθως η συντριπτική πλειονότητα των συλλεχθέντων απορριμμάτων (καλαμάκια, αποτσίγαρα, κουτάκια αναψυκτικού, πλαστικά μπουκάλια κ.λ.) προέρχονταν από ανθρωπογενείς πηγές και ειδικότερα από δραστηριότητες αναψυχής, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη εντατικοποίησης πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι θεματική «αιχμή» της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ αποτελεί ο περιορισμός της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, σε συμφωνία και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που επιτάσσει τη δραστική μείωσή της.

Η εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014» συνεχίζει με αμείωτη ένταση την υλοποίησή της μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ήδη πάνω από 12.200 εθελοντές και 150 φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τα σχολεία παραδοσιακά να κατέχουν τα «σκήπτρα» σε αριθμό συμμετοχών. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία ενεργούς συμμετοχής για την προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο medsoscleanup.gr.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα