Παλεύει κόντρα σε όλους

Αμφιβάλλουμε αν άλλη ΠΑΕ στην Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει τόσες αντιξοότητες και επιθέσεις κάθε μορφής από γνωστούς και αγνώστους αντιπάλους, όπως ο ΟΦΗ.

Αφού πλήρωσε 140.000 ευρώ με χρονικό περιθώριο 24 ωρών, στη συνέχεια –και συγκεκριμένα από την επόμενη μέρα– η FIFA θυμήθηκε (μόνη της ή της το υπενθύμισαν;) να αφαιρέσει 6 βαθμούς λόγω οφειλής στον ανύπαρκτο (κατά τη θητεία του στον ΟΦΗ) Πέσιτς, και αμέσως μετά 3 ποδοσφαιριστές (Μακρής, Στάθης, Τριποτσέρης) θυμήθηκαν ότι μέσα στο 2014 έλαβαν ελάχιστα χρήματα και με προσφυγή τους τα ζήτησαν όλα εδώ και τώρα.

Με νύχια και με δόντια, ο Νίκος Μαχλάς παλεύει με τα κρυφά «θηρία» της Super League, που για να τους προστατευόμενούς της που κινδυνεύουν, «ξεσκονίζει» τους φακέλους της, μήπως ανακαλύψουν κι άλλες «τρύπες» στον ΟΦΗ. Ονόματα αργότερα.

Ο Μαχλάς εξασφαλίζει ενημερότητα

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, ο Νίκος Μαχλάς, που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και με προσωπικές ενέργειες, προσπαθεί να βρει τον… πάτο του βαρελιού και να βάλει τάξη στις οφειλές που έχει η ΠΑΕ. Σε πρώτο πλάνο προτεραιότητας περνά η ενίσχυση της ομάδας μέσω της εξασφάλισης της ενημερότητας. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι οι Κρητικοί είχαν λάβει αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά εν συνεχεία της αφαιρέθηκε λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Ο Νίκος Μαχλάς, λοιπόν, δεν πετά λευκή πετσέτα και θέλει οπωσδήποτε η ομάδα να ανακτήσει τη δυνατότητά της να κάνει μεταγραφές, αφού έχουν αποχωρήσει ήδη πολλοί ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΠΑΕ του Ηρακλείου κατέβαλε 80.000 ευρώ σε Εφορία και ΙΚΑ για να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έγγραφα απαραίτητα για να ανακτήσει την αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Αν και εφόσον ο ΟΦΗ εξασφαλίσει τις ενημερότητες, θα αρχίσουν να δρομολογούνται εξελίξεις και συγκεκριμένα οι μεταγραφικές υποθέσεις που έχει σχεδιάσει ήδη ο Νίκος Μαχλάς μαζί με τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ήδη, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τους Μακρή, Τριποτσέρη και Στάθη να παραμείνουν στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αφού πρώτα λάβουν ένα σημαντικό ποσό έναντι των οφειλομένων τους. Είναι άγνωστο ακόμα αν θα πειστούν (ειδικά ο Μακρής και ο Στάθης έχουν προτάσεις) να παραμείνουν, αλλά η προσπάθεια καταβάλλεται.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα λέγεται πως ο Μαχλάς έχει μαζέψει περισσότερα χρήματα από τις 150.000 ευρώ που ανέφερε δημόσια ότι έχει εξασφαλίσει και στόχος του είναι έως το τέλος της σεζόν να συγκεντρώσει 1 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι με αυτό το ποσό θα καλυφθούν οι σημαντικότερες τρύπες και θα μπορεί να βγει η χρονιά χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Υπάρχει ζωή και στο αγωνιστικό

Πέρα όμως από τους αγώνες που δίνει η διοίκηση εκτός γηπέδου για να βγει η χρονιά και να μπορέσει ο ΟΦΗ να συνεχίσει τον αγώνα του στο πρωτάθλημα, υπάρχουν και οι κανονικοί αγώνες εντός αγωνιστικών χώρων, άσχετα αν κάποιοι το ξεχνούν και θέλουν να βγάλουν την ομάδα «off» με άλλους τρόπους.

Πολλοί είπαν ότι ο σύλλογος θα έχει την τύχη της Νίκης Βόλου, αλλά αποδείχθηκε με κάθε σαφήνεια ότι η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και δεν γίνεται να έχει τον ρόλο κομπάρσου στη συνέχεια, παρά τη δεδομένη αποδυνάμωση του ρόστερ. Πώς αποδείχθηκε; Μα, φυσικά, με την εμφάνιση της ομάδας στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό για τον θεσμό του Κυπέλλου στη φάση των «16». Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τους Θρακιώτες, παρά το γεγονός ότι η αποστολή του ΟΦΗ απαρτιζόταν από μόλις 14(!) παίκτες, αντί 18 που δικαιούται κάθε ομάδα. Οι λίγοι που έμειναν, έδειξαν ότι θα μείνουν για να παλέψουν, σεβόμενοι τη φανέλα που φορούν, αλλά και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα. Μπορεί η κατάσταση να μην είναι ευχάριστη, αλλά είναι σίγουρο ότι τους έχει συσπειρώσει ενόψει συνέχειας.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι δεδομένη, αλλά δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως. Αυτό που χαροποίησε τους πάντες είναι ότι η ομάδα έδειξε «σφυγμό», στέλνοντας σε όλους το μήνυμα ότι ο ΟΦΗ δεν είναι… Νίκη Βόλου, και ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική οι Κρητικοί θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις εντός γηπέδου για την παραμονή στην κατηγορία και κατ’ επέκταση την επιβίωσή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα