Πανάκριβος και στην απόλυσή του ο Μουρίνιο

Έχει κτίσει έναν μύθο γύρω του, τον οποίο αξιοποιεί στο έπακρο, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι ακριβός μόνο ως προπονητής, αλλά και ως… απολυμένος, καθώς η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Τσέλσι ενδέχεται να κοστίσει πάνω από 50 εκατ. στον Ρομάν Αμπράμοβιτς!

Υπερβολή; Ως αποτέλεσμα σίγουρα είναι. Ως είδηση, όμως, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ο special one θα έχει και special… end, τουλάχιστον για τον ίδιο και τον τραπεζικό του λογαριασμό, στον οποίο θα εισρεύσουν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια, ως ανταμοιβή για την… αποτυχία του την τρέχουσα περίοδο στην Τσέλσι!

Πώς μπορεί να φτάσει το ποσό της αποζημίωσης του Πορτογάλου στα 50 εκατ. ευρώ; Υπάρχουν δύο σενάρια για την επόμενη μέρα:

1ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Οι δικηγόροι του Μουρίνιο να συμφωνήσουν με τη διοίκηση των «μπλε» σε απόλυση για χαμηλή απόδοση της ομάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ζοσέ δικαιούται να λάβει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ και όλα… μέλι-γάλα.

2ο ΣΕΝΑΡΙΟ: Να μην υπάρξει συμφωνία για χαμηλή απόδοση και ο Μουρίνιο να επικαλεστεί «παράνομη απόλυση», διεκδικώντας το σύνολο του συμβολαίου του μέχρι το 2019! Τουτέστιν, περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, εμπλέκεται και το θέμα της γιατρού με την οποία πλακώθηκε ο Μουρίνιο. Η διαμάχη του Πορτογάλου με την Καρνέιρο ενδεχομένως να αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της Τσέλσι, προκειμένου να αποδείξει ότι ο προπονητής είχε χάσει τον έλεγχο και φέρει την ευθύνη για τη διάλυση της ομάδας σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα