Πανίσχυρος στον άξονα ο Παναθηναϊκός

Πολύ συγκεκριμένο στόχο και προοπτική είχε το βασικό μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την απόκτηση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Ο Γιάννης Αναστασίου, σε συνεργασία με τους Βόκολο και Φύσσα, έθεσαν ως βασική προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του ρόστερ ενόψει της νέας περιόδου, την ενίσχυση του άξονα της 11άδας, ο οποίος θα λειτουργήσει ως βάση για τη γενικότερη λειτουργία του «πράσινου οργανισμού».

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούσαν κατά πρώτον την παραμονή με κάθε κόστος του Μάρκους Μπεργκ. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Σουηδός επιθετικός. Το δεύτερο βήμα έγινε με την απόρριψη των βολιδοσκοπήσεων που έγιναν από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Σε δεύτερη φάση, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν μέσο που θα αύξανε το γενικότερο επίπεδο. Όταν πλησίασαν τον μάνατζερ του Μίκαελ Εσιέν και πήραν θετική ανταπόκριση, άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του πλάνου. Οι διαδικασίες «έτρεξαν» γρήγορα και αποφασιστικά, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί μία σπουδαία μεταγραφή.

Το τρίτο κομμάτι που λείπει από το «παζλ», είναι η μεταγραφή ενός στόπερ. Ο Εράσμους Θελάντερ είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι επιτελικός αμυντικός. Ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση, είναι παίκτης που μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από την «πράσινη» άμυνα.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι κατ’ αρχήν να περάσει στους ομίλους του Champions League, ώστε να ανασάνει οικονομικά και ακολούθως να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει, μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα