Παναγιωτόπουλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν θα υπάρξει τρίτο Μνημόνιο εξέφρασε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του στον Real fm. Ο υπουργός Πολιτισμού για την καταστροφή της Κεφαλονιάς, την ελληνική οικονομία και το χρηματοδοτικό κενό.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Ενδέχεται να υπάρξει χρηματοδοτικό κενό; Ναι. Το κενό όμως θα οφείλεται σε παραλείψεις και αγκυλώσεις της κεντρικής τράπεζας. Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα δημοσιονομικά. Μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος σχετικά με την οικονομική κατάσταση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό κενό: «Από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα μικρό χρηματοδοτικό κενό, αυτό μπορεί να καλυφθεί χωρίς όμως η χώρα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη περικοπή. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το χρέος. Και η συζήτηση πρέπει να γίνει τον Απρίλιο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η χώρα, έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το ισχυρό πλεονέκτημα της ελληνικής κυβέρνησης στη σκληρή διαπραγμάτευση του Απριλίου, είναι αυτό. Υπάρχουν στο τραπέζι συγκεκριμένοι τρόποι που το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο», πρόσθεσε. «Το πώς θα χαλαρώσουμε αυτή την ασφυκτική περικύκλωση της ιδιοκτησίας είναι το πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού», σχολίασε ακόμα.

Για τη Κεφαλονιά

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για τους σεισμόπληκτους στη Κεφαλονιά, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε: «Η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κινηθεί σωστά. Έχουν γίνει οι ενέργειες οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να μπορεί η χώρα να αντλήσει κονδύλια για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού», ανέφερε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Θα γίνουν όλες οι ενέργειες ούτως ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Η Κεφαλονιά είναι ένα κομμάτι της μεγάλης τουριστικής υποδομής της χώρας. Από την πρώτη στιγμή κυβερνητικοί αρμόδιοι ήταν εκεί Δεν μας έχει συνηθίσει το Ελληνικό κράτος σε τέτοιου είδους παρουσίες. Η παρουσία είναι μεθοδική και αποτελεσματική. Είμαστε σε καλό δρόμο για να στηρίξουμε τους κατοίκους οι οποίοι και ψυχολογικά είναι διαλυμένοι. Το κράτος έχει την υπόθεση στα χέρια του με τον σωστό τρόπο. Το επόμενο βήμα είναι να επαναφέρουμε στη σωστή υπόσταση και λειτουργία τις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού», πρόσθεσε.

«Θα προχωρήσουμε σε κοινωνικό μέρισμα. Στοχευμένες ανταποδώσεις σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη. Η κυβέρνηση τιμάει τον λόγο της. Εμφανίζεται πλήρως αξιόπιστη και αποδίδει εκεί που πρέπει το μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα», συμπλήρωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Τον Απρίλιο η τελική διαπραγμάτευση»

Καταλήγοντας, ο υπουργός Πολιτισμού είπε: «Τον Απρίλιο πρέπει να γίνει η τελική διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η χώρα θα δώσει μια από τις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη μεταπολεμική της ιστορία. Μετά από αυτό, το χρέος θα είναι απόλυτα βιώσιμο για να συνεχίζει η χώρα την πορεία της», είπε ακόμα ο υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε:

«Η τοποθετήσεις ότι οι ευρωεκλογές θα έχουν μορφή δημοψηφίσματος, κάνουν ζημιά. Η χώρα έχει ανάγκη από συνεννόηση. Πέρα από τις αψιμαχίες της καθημερινότητας, νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως απέναντι σε αυτή την διαπραγμάτευση, η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη σαν μια γροθιά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα