Παναγούλης: «Καταργήστε τα έξιτ πολ»

Την κατάργηση των «έξιτ πολ» ζητά ο Στάθης Παναγούλης, ύστερα κι από τη χθεσινή πανηγυρική τους διάψευση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, απαιτεί να κληθούν οι διευθύνοντες τις πέντε δημοσκοπικές εταιρείες που το διεξάγουν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ελεγχθούν ως προς την χρήση των μεθόδων έρευνας, την τήρηση της δεοντολογίας, την ανάληψη εργασιών από το Δημόσιο και τις τυχόν οικονομικές δεσμεύσεις τους με συμβάσεις του Δημοσίου.

Διαβάστε όλη τη δήλωση Παναγούλη:

«Η πανηγυρική διάψευση των περιλάλητων EXITPOLLS από τις πέντε εταιρείες, που σύστησαν το κυριακάτικο καρτέλ, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της χρησιμότητας προγνώσεων τύπου… οιωνοσκόπων και χειρομαντείας. Αποτελεί θλιβερό φαινόμενο να καλούνται στα τηλεοπτικά τραπέζια οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να σχολιάσουν προγνώσεις δημοσκόπων, οι οποίες αποδείχθηκαν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ θα όφειλαν όλοι να αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Είναι καιρός να κληθούν οι διευθύνοντες τις δημοσκοπικές εταιρείες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ελεγχθούν ως προς την χρήση των μεθόδων έρευνας, την τήρηση της δεοντολογίας, την ανάληψη εργασιών από το δημόσιο και τις τυχόν οικονομικές δεσμεύσεις τους με συμβάσεις του δημοσίου. Η προσωπική μου θέση είναι ότι θα έπρεπε τα EXITPOLLS να είχαν καταργηθεί από… χθες. Αρκετά χρόνια κράτησε το παραμύθι»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα