Παναιτωλικός: Απολογισμός της χρονιάς από τον Φώτη Κωστούλα

Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς επιχείρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας, δηλώνοντας περήφανος που η ομάδα του δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αχελώος»:
«Τα συναισθήματα φέτος ήταν ανακατεμένα. Είχαμε πολλές συγκινήσεις και αγωνίες. Ευτυχώς ξεφύγαμε γρήγορα από το πρόβλημα του υποβιβασμού. Ήταν μια χρονιά με ποικίλη συναισθηματική ύλη. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε ψηλότερα. Όταν φτάνεις τόσο κοντά αλλά τελικά στο τέλος δεν καταφέραμε να κρατηθούμε, μένει μια πικρία.

Έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά τέτοια. Δεν είμαι ψυχολόγος. Η προσπάθεια έγινε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες και ο Μάκης Χάβος έκαναν πολύ καλή δουλειά. Μας χάρισαν πολλές καλές συγκινήσεις. Πρέπει να τους πω ένα “μπράβο”. Δεν είναι μόνο ότι είναι η καλύτερή μας χρονιά, αλλά ελπίζουμε να αποτελέσει βάση για κάτι καλύτερο. Το να πει κανείς για ένα σκαλί παραπάνω, είναι αυτονόητο να το λες στη ζωή σου. Τους στόχους δεν μπορούμε να τους βάλουμε από τώρα. Πρέπει να δούμε το υλικό που θα έχουμε, τις μεταγραφές ου θα κάνουμε και να δούμε και τους αντιπάλους μας. Για την ώρα λέμε πως πάμε πάλι να παίξουμε καλή μπάλα και να δούμε που θα φτάσουμε.

Παίξαμε με τον Ατρόμητο, ήμασταν καλύτεροι και δεν κερδίσαμε. Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Δεν δικαιούταν να είναι πάνω από εμάς.

Αυτό που κάποιος σκέφτεται είναι αν αυτά που έχει του φτάνουν και αν ναι ή όχι, τι πρέπει να κάνει. Αν ο Μάκης Χάβος μπορεί να ανταποκριθεί και την επόμενη χρονιά, πιστεύω πως μπορούμε να τα βρούμε. Αν δεν τα βρούμε θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού. Αλλά μην ξεχνάμε πως και ο ίδιος είναι επαγγελματίας. Μπορεί να βρει κάτι καλύτερο. Δεν έχει νόημα να δώσουμε πιθανότητες αν θα μείνει ή όχι. Εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε για να φέρουμε κάτι καλό στον Παναιτωλικό. Αν είναι με τον Χάβο ή με κάτι άλλο θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα της στιγμής.

Με τον Γοδόι μίλησα και εγώ προσωπικά. Θέλει να φύγει. Να πάει κάπου αλλού να δοκιμάσει τη τύχη του. Έχω την εντύπωση πως δεν σκέφτεται να μείνει στην Ελλάδα. Υπάρχουν παίκτες να μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν. Μπορεί να είναι καλύτεροι. Με τον Εντζεγκέλε μίλησα και σήμερα. Δεν θέλει να δώσει ακόμη απάντηση. Μου είπε πως δεν είναι πλέον μόνος (σ.σ. αρραβωνιάστηκε τα Χριστούγεννα). Είναι όλα ανοικτά. Εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε. Και τον Ράφαελ θέλουμε να τον κρατήσουμε. Το πόσες μεταγραφές θα γίνουν εξαρτάται από το πόσοι θα μείνουν από τους ελεύθερους. Εμείς κοιτάμε σε όλες τις θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα γίνει μία επαφή. Έχουμε παντού μάτια.

Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε και με άλλους παίκτες. Όχι για να τους πουλήσουμε, αλλά για να τους έχουμε. Προσπαθούμε να κρατάμε τους καλούς παίκτες. Ο Νίκολα είναι και εξαιρετικό παιδί. Θεώρησε και αυτός πως πρέπει να μείνει τότε και ήταν μία καλή λύση και για τους δυο μας. Είχαμε και άλλες προτάσεις για τον Νίκολα, που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει κάτι να εισπράξει μακροπρόθεσμα από τον Μαρτίνες ή τον Μπακάκη. Το οικονομικό παίζει τον σημαντικό ρόλο. Μέχρι να φύγουν τα παιδιά έδωσαν τα μέγιστα.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με καμία ομάδα. Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, εννοούμε καλές επιχειρηματικές με όλους και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μην μπλέκουμε παραπέρα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας. Ακόμη και ο Λεβαδειακός να έρχονταν, θα λέγαμε… εντάξει, εμπορικές είναι οι σχέσεις. Όλο τον καιρό σαν Παναιτωλικός και εγώ ο ίδιος προσπαθώ να αμβλύνω τις οξύτητες μεταξύ άλλων ομάδων, κυρίως τον μεγάλων.

Δεν θα έχουμε κανέναν δανεικό. Είναι μία από τις αρχές μας. Δεν θα τις αλλάξουμε και πιστεύουμε πως αυτό είναι το σωστό.

Θεώρησα εκείνη τη φορά πω δεν πάει άλλο. Αν η διαμαρτυρία μου αποτέλεσε την αφορμή να παρθούν μέτρα από πλευράς δικαιοσύνης, το αποδέχομαι με χαρά.

Είναι δύσκολο να πει κανείς που θα φτάσει αυτή η απόφαση. Ο Κοντονής με το ξεκίνημα που έκανε, κατάφερε να κάνει κάποια πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία. Θα είναι μία δύσκολη κατάσταση αύριο (σ.σ. σήμερα). Φαίνεται πως θα είναι πολλές οι απόψεις. Θα δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, πριν ακουστούν όλοι οι σύνεδροι. Φοβάμαι πως δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε μία απόφαση. Ομόφωνη πάντα είναι δύσκολη η οποιαδήποτε απόφαση. Μπορεί να περάσει κατά πλειοψηφία. Δεν ξέρω τις απόψεις όλων των συνέδρων.

Την επερχόμενη διετία έγινε μία μικρή αύξηση. Αυτό συμφωνήσαμε. Αυτό δεν λέει κάτι. Φέτος που ήμασταν 18 η NOVA για 16 ομάδες έδινε χρήματα. Τα λεφτά τα έξτρα για τις δύο ομάδες που ανέβηκαν με τον Ιωαννίδη και τους πολιτικούς, τα έδινε ο ΟΠΑΠ.

Δεν προτάθηκα ποτέ. Ενόψει εκλογών πάντα ακούγονται ονόματα. Δεν είχα δείξει τέτοιο ενδιαφέρον. Δεν νομίζω τώρα πως έφτασε ο καιρός. Είναι να κουβαλάς… καυτές πατάτες. Θέλει χρόνο. Δεν τον έχω. Είναι σημαντικά τα προβλήματα που με κάνουν να μην θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις. Έχω προτείνει ώστε να υπάρξουν αρμοδιότητες στον εκτελεστικό διευθυντή και τον αντιπρόεδρο.

Είναι ένα παράσημο. Δεν έχει υπάρξει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς είμαστε πάντα καθαροί. Χάσαμε ανόδους ενώ θα μπορούσαμε να τους είχαμε πάρει με άλλον τρόπο. Εμείς πάμε να παίξουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε ανακατευτεί με οποιαδήποτε συναλλαγή. Παρότι ο κόσμος κάποτε έλεγε τις… βλακείες του, δεν ξέρω να παίζω στοίχημα και δεν θέλω να παίζω στοίχημα. Για να πετύχεις να μείνει κάτι στη Λίγκα, πρέπει να είναι για το κοινό συμφέρον. Για μένα δεν έχει σημασία αν θα περάσει η δική μου πρόταση. Σημασία έχει να ακουστεί. Όσο… σπέρνεις, κάτι θα περάσει. Αυτό που πρέπει να είναι γνωστό σε όλους τους φιλάθλους μας, είναι ότι ο Παναιτωλικός στη Σούπερ Λιγκ είναι μία σεβαστή φωνή. Όλοι μας το αναγνωρίζουν πώς παίζουμε το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα