“Πανευρωπαϊκή καμπάνια για τις γερμανικές αποζημιώσεις”

Πανευρωπαϊκή καμπάνια για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Από τη δική μας την πλευρά, της διακομματικής, θα υπάρξει μία καμπάνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στην ίδια τη Γερμανία που έχουμε πάρα πολλούς υποστηρικτές, οι οποίοι λένε ότι πρέπει να απαλλάξουν τις νεότερες γερμανικές γενιές από τις απίστευτες αυτές θηριωδίες που έχουν διαπράξει οι ναζί» δήλωσε στον real fm.

«Το ζήτημα αυτό άπτεται των διακρατικών σχέσεων, δεν είναι ένα απλό ζήτημα, αλλά δεν μπορεί το γερμανικό κράτος να εφαρμόζει για τον εαυτό του μία απαράδεκτη ασυλία η οποία δεν πατάει πουθενά» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν θα δημιουργηθεί μία κοινή στρατηγική από όλα τα κόμματα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο ίδιος απάντησε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη δημιουργηθεί, είναι πολύ κακό να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ξεχνώντας ότι το πόρισμα αυτό είναι προϊόν εργασιών. Δεν έχουν κανένα λόγο να μην συμφωνούν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι εντάσεις «έχουν δημιουργηθεί την τελευταία στιγμή στα πλαίσια μίας τυφλής αντιπολιτευτικής τακτικής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα