Πανηγυρίζουν οι Ισλανδοί, 2-1 την Αυστρία και μεγάλη πρόκριση!

Μεγάλη πρόκριση για την Ισλανδία στους «16» του Euro της Γαλλίας. Με γκολ του Τραούστανσον στο τελευταίο δευτερόλεπτο νίκησαν 2-1 την Αυστρία σε ένα ματς που τους έφτανε και η ισοπαλία, αλλά τελικά πήραν και τη νίκη, χάνοντας την πρωτιά στον όμιλο στην ισοβαθμία!

Οι Ισλανδοί μπήκαν με στόχο ένα γρήγορο γκολ, το άγγιξαν στο 2’ με το σουτ στο δοκάρι του Γκούντμουντσον και αφού δεν το έφαγαν στο 11’ όταν ο Χάλντορσον παραλίγο να χάσει την μπάλα από τον Αρναούτιβιτς, έκαναν το 1-0 στο 18’ με τον σουτ του Μπόντβαρσον μετά από κάτι σαν κομπίνα σε εκτέλεση πλάγιο. Στη συνέχεια οι Αυστριακοί πήραν την κατοχή και έψαχναν με σχετική φλυαρία την ισοφάριση, αλλά στη μεγαλύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε, αστόχησαν. Ο Σκούλασον έριξε στο έδαφος τον Αλάμπα μέσα στην περιοχή στο 36’, αλλά το πέναλτι του Ντράγκοβιτς ένα λεπτό αργότερα κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού!

Στην επανάληψη οι Αυστριακοί συνέχισαν την πίεση και πέτυχαν την ισοφάριση στο 60’ με τον Σεπφ. Το δεύτερο γκολ της νίκης και της πρόκρισης, όμως, δεν το βρήκαν ποτέ με αποτέλεσμα στο τέλος να ηττηθούν σε μία κόντρα και να φύγουν από τη διοργάνωση με σκυμμένο το κεφάλι.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Α. Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπ. Μπιάρνασον, Γκούντμουντσον (86’ Ίνγκασον), Σίγκτορσον (80’ Τράουστασον), Μπόντβαρσον (71’ Ε. Μπιάρνασον).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ (46’ Σοπφ), Χίντερεγκερ, Φουχς, Ίλσανκερ (46’ Γιάνκο), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα, Κλάιν, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (78’ Γιάντσερ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα