Πανιώνιος ο πρωτοπόρος!

Μετά και τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση και θα χρειαστεί κόπος για να ανακτήσει η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας μας το απ’ ευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ο δρόμος προς την επιστροφή περνά μέσα από τα αποτελέσματα των ομάδων μας, των τεσσάρων μεγάλων, αλλά και του Πανιώνιου που φέτος έχει την… τιμή και την υποχρέωση να παλέψει για την ιστορία του συλλόγου και για τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπαίνει πρώτη στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αυτή την εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη υποδέχεται την Γκόριτσα από την Σλοβενία. Δυστυχώς, σε αυτή την δεύτερη προκριματική φάση του Europa League, οι βαθμοί που δίδονται από τις νίκες και την πρόκριση δεν είναι πολλοί, ωστόσο ο Πανιώνιος πρέπει να μείνει ζωντανός για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερους βαθμούς στη συνέχεια της διοργάνωσης. Κρίνοντας από τη σταθερά καλή πορεία του Πανιώνιου τα δύο τελευταία χρόνια, από την εικόνα εντός γηπέδου που ανάγκασε πολλούς κατά τη διάρκεια της σεζόν να πουν πως ήταν η καλύτερη και πιο δεμένη ομάδα και από την ομοιογένεια που έχει, σίγουρα η ελληνική ομάδα μπορεί να κοντράρει την Γκόριτσα, που ναι μεν έκανε την καλύτερή της σεζόν μετά το 2006 που κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι ένας σύλλογος που ο πιο ακριβός της παίκτης κοστίζει δεν κοστίζει 250 χιλιάρικα!

Τι να περιμένουμε από τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος δεν είναι ερωτηματικό, είναι μία ομάδα που μπορούμε να την ψυχολογήσουμε, καθώς έχασε μόνο τρία βασικά της στελέχη σε σχέση το δεύτερο περσινό γύρο, τον Σιώπη, τον Γιαννιώτη (τερματοφύλακας) και τον Ρισβάνη. Άπαντες πήγαν στον Ολυμπιακό.

Στον αγώνα της Πέμπτης  τερματοφύλακας αναμένεται να αγωνιστεί ο Μάτιτς Κότνικ ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Τσέλιε, ωστόσο πιθανότητες συγκεντρώνει και ο έμπειρος Γιώργος Μπαντής, ο οποίος άλλωστε έχει παίξει επτά φορές στο παρελθόν σε προκριματικά του Europa League με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Στην άμυνα ο Μπανανά ο οποίος αποκτήθηκε από τον Πλατανιά και ο Οικονόμου, δύο παιδιά που πέρσι έκαναν εξαιρετική σεζόν θα είναι το κεντρικό δίδυμο των οπισθοφυλάκων. Ο Σαραμαντάς (απόκτημα από τον Ηρακλή) και ο Βλάχος θα αγωνιστούν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην άμυνα.

Ο Παναγιώτης Κόρμπος δεν χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Μαϊσουράντζε, Σαββίδη και Καθάριο να διεκδικούν μία θέση.  Μασούντ και Φούντας μαζί με έναν εκ των Λάμπρου ή Μασούρα θα κινηθούν στη μεσοεπιθετική γραμμή. Σέντερ φορ θα παίξει κατά τα φαινόμενα ο Γιεσίλ που έκανε καλό τελείωμα πέρσι.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα στη Σλοβενία. Αν ο Πανιώνιος προκριθεί, τότε στα τέλη του μηνός θα μπουν στη μάχη της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions και του Europa League και οι πέντε ελληνικές ομάδες.

Πριν από δέκα χρόνια το απόλυτο καλοκαιρινό ρεκόρ

Θυμίζουμε πως πριν από δέκα χρόνια, τη σεζόν 2007-2008, η Ελλάδα έκανε το απόλυτο με έξι ομάδες στους Ευρωπαϊκούς Ομίλους, πετυχαίνοντας ανεπανάληπτες καλοκαιρινές προκρίσεις. Είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί ως πρωταθλητής απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League, ενώ στο Europa League είχαν παίξει η ΑΕΚ (απέκλεισε τη Σάλτσμποργκ), ο Παναθηναϊκός (απέκλεισε την Αρτμέντια), ο Πανιώνιος (απέκλεισε τη Σοσό), η Λάρισα (απέκλεισε την Μπλάκμπερν) και ο Άρης (απέκλεισε τη Σαραγόσα)! Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έφτασε στους «16» του Champions League και ΠΑΟ, ΑΕΚ στους «32» του Europa League. Περασμένα μεγαλεία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα