ΠΑΟΚ: «Ναι» στην καταπολέμηση της διαφθοράς, «όχι» στο GREXIT

Στο πλευρό του υφυπουργού αθλητισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά αρνητική στο ενδεχόμενο του GREXIT από τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου, Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά όσα είπε το στέλεχος της ΠΑΕ:
«Παρακολουθούμε κάποιες ύποπτα αργές διαδικασίες αλλά και έναν συνασπισμό δυνάμεων που κινδυνολογούν. Το να ξυπνήσεις ωστόσο έναν κοιμώμενο γίγαντα, ίσως απαιτεί και πυροτεχνήματα γι αυτό και είμαστε με τον υπουργό στις πρωτοβουλίες που παίρνει.

Το Grexit δεν το δημιουργεί κανένας υφυπουργός. Το δημιουργεί μόνο του το ελληνικό ποδόσφαιρο με την διάβρωση που έχει υποστεί. Μην ξεχνάμε ότι η Εθνική διαλύθηκε μέσα σε έξι μήνες και ο πρωταθλητής Ελλάδος κινδυνεύει να παίζει προκριματικά από τη μεθεπόμενη σεζόν. Το ποδόσφαιρό μας είναι σε ελεύθερη πτώση και υπάρχουν αιτίες γι’ αυτό. Το Grexit είχε δρομολογηθεί από καιρό με υπεύθυνη πιθανότατα την ομοσπονδία. Αυτά είναι όλα υπό διερεύνηση. Το σενάριο του Grexit είναι απευκταίο, όχι μόνο λόγω των οικονομικών επιπτώσεων. Από εκεί και πέρα, πριν φτάσουμε να συζητάμε τι θα προκύψει από ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει να πιέσουμε την κατάσταση ώστε αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση να ενεργοποιηθούν και να μην αφήσουν τον υπουργό να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το να βάλουμε έναν άνθρωπο που δείχνει παρεμβατικότητα στην απέναντι γωνία και να τον πετροβολούμε χωρίς να βλέπουμε διάθεση προτάσεων και συμβιβασμού, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να αυξηθούν οι άδειες καρέκλες στα γήπεδα.

Βλέπαμε εξ αρχής ότι λύση στο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την δραστηριοποίηση των διεθνών ομοσπονδιών και χωρίς παρέμβαση της Πολιτείας. Αυτό έχει πολύ συγκεκριμένους τρόπους για να γίνει. Επίσης ποτέ δεν σταματήσαμε να πιέζουμε ώστε να χαρακτηριστούν κατεπείγουσες οι διαδικασίες που αφορούν στη δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις λεπτομέρειες γι αυτούς τους άξονες, μόνο στο τέλος της διαδρομής αυτής μπορούμε να τις αποκαλύψουμε. Κι εμείς έχουμε κάνει πολλές κινήσεις, έχουμε κάνει καταγγελίες πολλές φορές. Τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε κρατήσει μυστικές αλλά στο τέλος αυτής της διαδρομής μπορούμε να καθίσουμε και να κάνουμε μία αξιολόγηση για το ποιος μέσα σε όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε σωστά και ποιος λάθος.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρήση της ρύθμισης. Δεν εξαρτάται τόσο πολύ από μας αλλά από τις οικονομικές υπηρεσίες. Από μας μπορεί να γίνει άμεσα. Άλλωστε, υπάρχει και γενική συνέλευση αλλά και χρονικό όριο, καταληκτική ημερομηνία.

Εμείς ζητάμε αποτέλεσμα. Το να επενδύεις επικοινωνιακά σε μια δικαστική περιπέτεια κάποιου ή να τοποθετείσαι γενικώς με τον μανδύα του επαναστάτη, αν δεν έχει αποτέλεσμα και ουσία, δεν κερδίζεις κάτι πέρα από ένα χειροκρότημα της στιγμής. Σύντομα, πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα θα έρθει η στιγμή που θα αναλυθούν όλες οι κινήσεις που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε κοντά σε ένα οριστικό αποτέλεσμα. Οι δρόμοι που θα ακολουθηθούν για να φτάσουμε στην κάθαρση μπορεί να είναι κομψοί μπορεί να είναι και άκομψοι. Μπορεί να προκύψει μέσα από συμβιβασμούς, μπορεί όμως και μέσα από δικαστικές αποφάσεις.

Επί της αρχής έπρεπε να έχουν γίνει κινήσεις πολύ στοχευμένες και ουσιαστικές απ’ όσες ομάδες επιθυμούν την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να γίνει προσπάθεια συνεννόησης. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει. Όταν εμείς πριν δύο χρόνια καταθέταμε τις προτάσεις μας και αυτές γίνονταν προσχέδιο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν κάναμε συναντήσεις με τον νυν υφυπουργό και εκφράζαμε τη θέση ότι η ατζέντα πρέπει να φύγει από τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τα τουρνικέ και να πάει σε πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα, αυτό διαβλέπαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους, απλά μείναμε συνεπείς σε όσα λέγαμε.

Συμμαχίες δεν γίνονται με βάση συμπάθειες και αντιπάθειες αλλά με βάση αρχές. Εμείς θέλουμε σκληρή διαπραγμάτευση, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια και βλέπετε ότι στην καθημερινότητά μας δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που έγιναν αυτές οι συζητήσεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανοχύρωτος όσο αφορά το σχέδιο για την επόμενη χρονιά. Έχει ήδη μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία για το πως θα κινηθεί ένας νέος τεχνικός διευθυντής. Ίσως αλλάξουν τα πρόσωπα που θα τρέξουν το πλάνο, αλλά σχέδιο υπάρχει. Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες που σας είπαμε, ούτε χάνεται χρόνος για τα σημαντικά. Επειδή κινούμαστε αθόρυβα, αυτό δεν βγαίνει προς τα έξω αλλά δεν έχει νόημα να περάσουμε τώρα σε πρόσωπα με τα οποία γίνονται επαφές. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάνει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τον ΠΑΟΚ. Δεν ψάχνουμε μάγους, ψάχνουμε ανθρώπους με ρεαλισμό να ακολουθήσουν ένα πλάνο. Θα παρθούν οι αποφάσεις, θα επιλεγούν τα πρόσωπα και στη συνέχεια είναι σημαντικό να δημιουργηθεί επικοινωνιακά το κατάλληλο κλίμα για να προχωρήσουν τα σχέδια.

Δεν έχουμε πει ποτέ αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο νέος τεχνικός. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλά στελέχη με τέτοια κατάρτιση. Ίσως γι αυτό έχει βγει προς τα έξω ότι θα είναι ξένος. Μπορεί να είναι ξένος, δεν αποκλείεται να είναι και Έλληνας.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ιδιοκτήτη ο οποίος σε δύσκολες εποχές έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση. Θα περίμενε κανείς μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να έχει κουραστεί, να θέλει να περιορίσει τα έξοδα. Ωστόσο αυτός δείχνει έτοιμος να κάνει πολλές κινήσεις και σχέδιο είναι όλα αυτά να συνδυαστούν με τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ. Στόχος μας είναι η στελέχωση και η ανάπτυξη να γίνει στα πλαίσια των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Αν δεν οργανωθείς σωστά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όποια επιτυχία προκύψει θα είναι συγκυριακή. Εμείς θέλουμε να βάλουμε βάσεις για μακροπρόθεσμη άνοδο της ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα