Παπαδημούλης: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ένα αρχηγικό κόμμα

Κάλεσμα ενότητα απευθύνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης μια μέρα μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μιλώνας σε ραδιοφωνική εκπομπή τόνισε πως «Η Κεντρική Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες το έργο της, σηματοδοτώντας την αφετηρία ενός διαλόγου που θα καταλήξει σε αποφάσεις, κατά τη διάρκεια του Συνέδριού μας, (10-14 Ιουλίου). Όλοι θα ακούσουμε τη γνώμη των μελών του κόμματος και θα σεβαστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί είναι λογικό ο καθένας να έχει την άποψή του, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι σ’ αυτό που θα αποφασίσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο».

Εκτίμησε δε πως «το Συνέδριο θα μας βγάλει πιο ενωμένους, και πιο δυνατούς» σημειώνοντας πως «Όσοι πιστεύουν ότι αυτός ο διάλογος -που είναι ενίοτε έντονος- θα οδηγήσει σε ρήξη, θα διαψευστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλος και εκτινάχθηκε από το 4% στο 27% διότι σήκωσε τη σημαία της ενότητας και της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης των δυνάμεων της Αριστεράς αλλά και άλλων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Το Συνέδριο θα μας βγάλει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και θα απευθύνει προσκλητήριο για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση, προκειμένου να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα η καταστροφική μνημονιακή πολιτική».

Ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε πως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ένα αρχηγικό κόμμα εξηγώντας πως «θέλουμε τον Μανώλη Γλέζο δίπλα, κι όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Διότι ο Γλέζος είναι και παραμένει, όχι απλά αγαπητός και σεβαστός, αλλά και κορυφαίο σύμβολο της παράταξής μας και εθνική παρακαταθήκη. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και ο Π.Λαφαζάνης, που είναι ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, και όσοι σύντροφοι υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις με εκείνον, στο τέλος θα σεβαστούν, όπως όλοι, αυτό που θα αποφασίσουμε. Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ένα αρχηγικό κόμμα. Ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας να ήθελε, στο όνομα του να κυβερνήσει, να πάψει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα δημοκρατικό που σέβεται όλες τις απόψεις –αυτό δηλαδή που υποστηρίζει η προπαγάνδα των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα μπορούσε να το κάνει, γιατί πολύ απλά, κανείς μας δεν το θέλει. Γι΄ αυτό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε τη δημοκρατικότητα και την πολυχρωμία μας, δεν πρέπει να χάσουμε το ριζοσπαστισμό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει για ν’ αλλάξει τα πράγματα, δεν θέλει να γίνει σαν τους άλλους μήπως και κυβερνήσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα