Παπαδοπούλου: «Η Ν.Δ. προσπαθεί να εμφανίσει διχασμένη την κυβέρνηση»

«Είναι πάγια η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι δεν δεχόμαστε τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος. Ο βαθμός αξιοπιστίας μιας χώρας, συναρτάται με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα εθνικά της συμφέροντα».

Αυτό δηλώνει στον ΑΝΤ-1 η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: «Και επειδή θέλουμε να λέμε ότι είμαστε παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, δεν βλέπω πώς αυτό συνδέεται με την αναγνώριση μιας χώρας, η οποία διεκδικεί τη χρήση ενός ονόματος έχοντας αλυτρωτικές διαθέσεις. Η επιδίωξη της γειτονικής χώρας να διεκδικήσει αυτό το όνομα, ταυτίζεται με αλυτρωτικές διαθέσεις».

«Η Ν.Δ. έχει επιλέξει να ετεροπροσδιορίζεται, καθώς λέει ότι θα δημοσιοποιήσει τη θέση της εάν και εφόσον υπάρξει μια ενιαία κυβερνητική γραμμή. Οι ΑΝΕΛ επιλέγουμε να προσδιοριζόμαστε αυτόνομα» σημειώνει ακόμα η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η οποία αναπαράγεται, είναι να εμφανίσει διχασμένο το κυβερνητικό μέτωπο».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αλλαγής στάσης των ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα