Παπακώστα: «Το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι προϊόν ανάπτυξης της οικονομίας»

«Η απονομή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς στους πολίτες οι οποίοι εθίγησαν, αγρίως, από την οικονομική κρίση» τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η κ. Παπακώστα, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, διευκρίνισε πως το κοινωνικό μέρισμα σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς αν ήταν, θα συνέβαλλε στην περαιτέρω ανάπτυξή της, ενώ σε ότι αφορά στην ρητορική από την πλευρά της αντιπολίτευσης, παρόλο που υπερψήφισε το νομοσχέδιο, είπε: «Ακούτε και βλέπετε το αποτέλεσμα και τα επίχειρα μίας αντιπολίτευσης την οποία ασκήσατε εσείς και σήμερα την εισπράττετε ως απόσβεση. […] Δεν υπάρχει πολιτική ωριμότητα να κατανοήσει κανείς ότι σήμερα αυτό αποτελεί παρακμιακό στοιχείο του πολιτικού βίου της χώρας και δεν αποτελεί στοιχείο ποιοτικής διαφοράς το οποίο να διακρίνει σήμερα τον πολιτικό κόσμο και να δείχνει ότι έχει κατανοήσει τις ευθύνες του και να έχει κατανοήσει τα λάθη του […].»

Επίσης σημείωσε πως είναι απαραίτητο ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής το οποίο θα εξισορροπεί την ανάπτυξη, πρότεινε να αυξηθεί το κόστος των δημοσίων επενδύσεων και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, ενώ τέλος, παρουσίασε μία δική της πρόταση για την διανομή των 360 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ.

Κλείνοντας τόνισε πως στην Βουλή πρέπει να «συζητούμε σοβαρά, να προτείνουμε πολιτικές λύσεις και όχι να λειτουργούμε όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι με λογική «εν αμίλλας πονηραίς, αθλιότερος ο νικήσας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα