Παπανικολάου: «Έτοιμοι να πάμε ψηλά»

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στην Εθνική ομάδα  – απουσίασε πέρσι λόγω τραυματισμού – και σίγουρα αισθάνεται έτοιμος και αισιόδοξος ενόψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινά στις 31 Αυγούστου.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και δεν δίστασε κι αυτός να θέσει υψηλότατους στόχους, δηλαδή επιστροφή στα μετάλλια μετά από οκτώ χρόνια.

 Επιστροφή στην… κανονικότητα φέτος για σένα;

«Έτσι είναι, εδώ και αρκετά χρόνια έχω την χαρά να αποτελώ μέρος των επιλογών των προπονητών στις Εθνικές ομάδες και είναι κάτι το οποίο με ικανοποιεί. Είναι αυτονόητη η τιμή για κάθε αθλητή, δεν προσφέρει κάτι να το επαναλαμβάνουμε, οπότε χαίρομαι που είμαι υγιής και φυσικά που ο κόουτς Μίσσας με κάλεσε σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ, έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε σωστά, είχαμε και την ευκαιρία να ξεκουραστούμε από έναν ακόμα φορτωμένο χειμώνα, οπότε προχωράμε και δουλεύουμε για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει.»

Η γενιά σας πλέον έχει πάρει τα ηνία στην Εθνική Ομάδα, με μια καλή… προίκα όσα έχετε πετύχει στις μικρότερες ηλικίες.

«Είναι αλήθεια ότι από τη δική μας φουρνιά και την ομάδα που είχαμε πανηγυρίσει και χρυσό ως Νέοι, είμαστε σε αυτό το ξεκίνημα πέντε παίκτες, μεγάλος αριθμός. Μετράει ότι έχουμε ανδρωθεί μπασκετικά μαζί, τα ‘φερε έτσι η συγκυρία να είναι και ο κόουτς μαζί μας και σίγουρα νιώθουμε όμορφα. Μια γενιά μεγάλων παικτών σταδιακά αποσύρεται, αλλά νομίζω η διαδοχή γίνεται ομαλά, δεν… πέσαμε ξαφνικά στην ομάδα και είμαστε όλοι έτοιμοι. Με την ευκαιρία και μιλώντας για συνέχεια και διαδοχή, να συγχαρώ από την καρδιά μου όλα τα μέλη της Εθνικής Νέων για το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ και να ευχηθώ στα παιδιά να έχουν ανάλογη συνέχεια.»

Να… τολμήσουμε μια αναφορά σε θέμα στόχων;

«Δεν υπάρχει θέμα τόλμης, εννοώ ότι δεν είναι κάτι μυστικό ότι η Εθνική Ελλάδας πάντοτε στοχεύει ψηλά. Τώρα το να το κάνουμε συγκεκριμένο δεν έχει νόημα. Όταν υπάρχει διαδικασία νοκ άουτ αγώνων είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Αυτό που θα πω είναι ότι αρχίσαμε να δουλεύουμε σωστά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, μεταξύ μας είμαστε καλά και έτσι να παραμείνουμε και κυρίως, να έχουμε όλοι την υγεία μας και πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει στους αγώνες.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα