«Παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις» (ΦΩΤΟ)

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος διαβεβαίωσε τον πρώτο πολίτη της χώρας ότι παρά τις περικοπές που αγγίζουν το 50% η εθνική άμυνα βρίσκεται σε αξιοπρεπές επίπεδο. Είχε προηγηθεί το ενδιαφέρον του Προέδρου αναφορικά με το αν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν αντίκτυπο στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε κατ’ ιδίαν τετ-α-τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Παπούλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για την πρόσκληση που μου απηύθυνε να επισκεφθώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και επίσης και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας. Σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που κλυδωνίζουν την περιοχή, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης. Και αυτό οφείλεται σε όλους τους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πολιτική ηγεσία, στον κύριο Υπουργό, που του εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια του έργου του».

Παρόντες στην ενημέρωση του κ. Παπούλια, ήταν η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο γ.γ. του ΥΠΕΘΑ, Αντώνιος Οικονόμου, o αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

 

IMG_9054

 

Απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

IMG_9092

 

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση του κ. Παπούλια 

IMG_9123

IMG_9168 IMG_9160

 O υπουργός Εθνικής Άμυνας εναποθέτει στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα πολεμικό τυφέκιο G3

 

LP1_9078

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα