«Παράγουμε έργο με διαφάνεια και αυτοί μόνο συκοφαντούν»

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Γιάννης Σγουρός μετά την απόφαση 1534/2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη νομιμότητα του συμφωνητικού μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της αναδόχου Κοινοπραξίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Η αναθέτουσα Αρχή (ΕΔΣΝΑ) για την επίμαχη σύμβαση έλαβε υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες, τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέρριψε όλη τη σκανδαλολογία που έστησε η Κουμουνδούρου για να βοηθήσει την εκλεκτή της, Ρένα Δούρου, και τα δημοσιεύματα περί σκανδάλου απευθείας ανάθεσης 60 εκατ. ευρώ από τον Γ. Σγουρό για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Ο Γ. Σγουρός μιλώντας στην «Α» τόνισε ότι «ήταν η δικαίωσή μου σε ένα σοβαρό θέμα ηθικής. Όλο το προηγούμενο διάστημα βίωσα μια αήθη και συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος και της αξιοπρέπειάς μου. Κομματικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα προσπάθησαν μέσω “εργολαβιών” του Τύπου να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο. Χωρίς να έχω υπογράψει μέχρι σήμερα καμία σύμβαση, κάποιοι ανακάλυψαν το “μέγα σκάνδαλο”. Κομματικοί υποψήφιοι έσπευσαν να συνδράμουν και να εκμεταλλευθούν αλιεύοντας στα βρώμικα νερά. Τώρα που η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μάς δικαιώνει απόλυτα, οι ίδιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος που κομίζουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι στην Αυτοδιοίκηση. Έχω αποδείξει πολλές φορές σε όλη τη διαδρομή μου ότι στην πολιτική σκακιέρα παίζω με καθαρούς όρους. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι μέχρι τις εκλογές, παρά την απόλυτη δικαίωσή μου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση για το έργο αυτό».

Ο Γ. Σγουρός, λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για νέα θητεία στην περιφέρεια Αττικής, δεν σκέφτεται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα “ποντικοπαπαγαλάκια” δεν θα αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Τέλος, επαναλαμβάνω και δημόσια την πρόσκλησή μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή ελέγχου όλων των πράξεων του παρελθόντος, ακόμη και όταν στη διοίκηση του Συνδέσμου συμμετείχαν στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν σήμερα τους υποψηφίους που σκανδαλολογούν και εκτοξεύουν λάσπη».

Φυσικά ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε τις σπόντες για τους αντιπάλους του και ειδικά για τη Ρένα Δούρου, η οποία ακόμη και μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξακολουθεί να υπόσχεται νέο ήθος στις αποφάσεις που θα λαμβάνει: «Η δική τους “αρένα” είναι η συκοφαντία και η πόλωση. Η δική μας πρόταση είναι η σύνθεση και η παραγωγή έργου με απόλυτη διαφάνεια. Έχω αποδείξει πολλές φορές σε όλη τη διαδρομή μου ότι στην πολιτική σκακιέρα παίζω με καθαρούς όρους», σημείωσε με έμφαση ο Γ. Σγουρός.

Περί άλλων τυρβάζει

Στο μεταξύ η βασική αντίπαλος του Γ. Σγουρού με βάση τις δημοσκοπήσεις, η Ρ. Δούρου, εξακολουθεί στις προεκλογικές ομιλίες της να μιλάει περί άλλων παρά για τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της περιφέρειας, αποδεικνύοντας ότι έχει μαύρα μεσάνυχτα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία της για το περιβάλλον που διοργάνωσε ο συνδυασμός της υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «οι μνημονιακές επιταγές στην Ελλάδα αναδεικνύουν την αποικιακή χειραγώγηση της χώρας μας με τρόπο αδιαμφισβήτητο, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του περιβάλλοντος. Τα μνημόνια κι οι εφαρμοστικοί νόμοι δημιούργησαν νέα αρνητικά δεδομένα σε βάρος του περιβάλλοντος της Αττικής, καθιστώντας την εκχώρηση υποδομών και δημόσιας περιουσίας προϋποθέσεις της χορήγησης της δήθεν αρωγής των Ευρωπαίων εταίρων μας». Και φυσικά πιστή στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε αγώνα κατηγορώντας τον Γ. Σγουρό ότι απείχε από την επαναστατική γυμναστική που καθιέρωσε το κόμμα της. Βέβαια με αυτά που υποστήριξε η Ρ. Δούρου μάς έμπλεξε, διότι μέχρι τώρα γνωρίζαμε την αγάπη της για τη Βενεζουέλα, αλλά φαίνεται πως τρέφει τα ίδια αισθήματα και για το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Ποιος ξέρει, ίσως εάν εκλεγεί η Ρ. Δούρου υποχρεώσει τους πολίτες της Αττικής να βάψουν ξανθά τα μαλλιά τους (όπως είναι τα δικά της) αντιγράφοντας τον ηγέτη της Πιονγκ Γιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βέβαια, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά προσπάθησε να τα μπαλώσει σχετικά με τις ατυχείς δηλώσεις της για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι με νεότερες δηλώσεις της τόνισε ότι «πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι η Δούρου δεν θέλει».

Πάντως πληθαίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις των συνδέσμων φίλων της ΑΕΚ κατά της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εκτός των συνδέσμων που εδρεύουν στην Αττική, υπάρχουν ανακοινώσεις συνδέσμων από όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα