Παράδοση του Πανάγιου Τάφου στους προσκυνητές παρουσία Τσίπρα

Στην  παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα,  ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας λόγω του θρησκευτικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη συνεργασία δύο συντηρητών του ΥΠΠΟΑ, υπό την διεύθυνση της κ. Μοροπούλου.

Οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου διήρκεσαν επτά μήνες και το κόστος τους προσέγγισε τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίστηκαν οι επικίνδυνες εξωτερικές παραμορφώσεις στο κάτω μέρος του μνημείου, ώστε να επιτραπεί και η απομάκρυνση της μεταλλικής προστατευτικής κατασκευής που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, είχε κάνει λόγο για «ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία.

Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης των τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους είναι η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μετά την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του.

«Όταν ενημερώθηκα γι’ αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο, υπογραμμίζοντας: «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του».

«Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Τι ευχήθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε λιμένες ευημερίας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ομιλία του κατά την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο.

Συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της τελετής μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, μετέβη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την παρουσίαση του έργου από την επιστημονική υπεύθυνη και καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα