“Παράθυρο” από Ασημακοπούλου για συμμετοχή της Ν.Δ. σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της Ν.Δ. σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εάν προκύψει κάτι τέτοιο από τις εξελίξεις , η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. “Η γενική Αρχή είναι ότι θα κάναμε οτιδήποτε εξασφαλίζει τη χώρα, ένα, να μη χρεοκοπήσει και δεύτερο να μείνει στην Ευρώπη. Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία, με βάσει τα οποία οποιαδήποτε εξέλιξη θα κριθεί από την πλευρά της Ν.Δ.” τόνισε αρχικά σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η βουλευτής του κόμματος της Συγγρού   απαντά και σε όσους εξακολουθούν να ζητούν διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Θα ήταν καλό να είμαστε όλοι ομόφωνοι σε όλα. Όμως, αυτό συμβαίνει στα κόμματα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Ο καθένας δικαιούται να εκφέρει την άποψή του και βεβαίως κρίνεται. Και για τον χρόνο στον οποίο την εκφέρει και για την άποψη που μπορεί να εκφέρει και για τα προσωπικά κίνητρα που μπορεί να έχει για τις απόψεις που εκφέρει. Το κάθε στέλεχος κρίνεται. Είτε είναι ηγετικό, είτε δεν είναι ηγετικό.

Είτε είναι από τη βάση, είτε είναι κοινοβουλευτικός, είτε είναι οτιδήποτε. Από κει και πέρα, μέσα σε ένα κόμμα υπάρχουν συντεταγμένες διαδικασίες, μέσα από τις οποίες κινούνται οι εξελίξεις. Κάναμε Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής, είπε «αν υπάρχει κάποιος που θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας, θέμα συνεδρίου, εδώ να το πει, μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες». Δεν έγινε αυτό. Ούτε στην Πολιτική Επιτροπή έγινε. Αποφασίσαμε να κάνουμε τις συνδιασκέψεις, που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, να πάμε, δηλαδή, στη βάση.

Γιατί, ωραία, τα ηγετικά στελέχη, σας είπα, έχουν και φιλοδοξίες προσωπικές. Η βάση τι θέλει. Δεν χάθηκε ο χρόνος να κάνουμε συνέδριο.

Αυτήν τη στιγμή, μία μέρα που ο υπουργός Οικονομικών λέει «μπορεί να μην έχω για συν
τάξεις», «α ναι, έχω για συντάξεις» και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη συμφωνία, αν θα πάμε σε ρήξη, νομίζω ότι προέχει το καλό της χώρας.

Εδώ είμαστε για να συνεχιστούν οι εξελίξεις συντεταγμένα και μέσα στη ΝΔ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία και για τον κ. Σαμαρά, αλλά και όλους όσους είμαστε και στο Κοινοβούλιο και που αγαπάμε τη ΝΔ, ότι θα φροντίσουμε οι εξελίξεις να γίνουν όπως πρέπει για το καλό της χώρας, πάνω απ’ όλα. Γιατί αυτό είναι το στίγμα του κόμματός μας.

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα εξαπολύει πυρά κατά της σημερινής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Η υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι εκεί που είχαμε ξεπεράσει το στάδιο του grexit, τώρα συζητείται συνέχεια, παντού και τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία «για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να σταματήσει να μεγαλώνει ο λογαριασμός».

Η κ. Ασημακοπούλου κάνει λόγο για απίστευτη ελαφρότητα, αναφερόμενη στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα, ότι λείπουν περίπου 400 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του κράτους, χαρακτηρίζει πράξη ανικανότητας και κυβερνητικού αλαλούμ την ΠΝΠ για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ και επισημαίνει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ο έντιμος συμβιβασμός ή η ρήξη χωρίς, όμως, όπως τονίζει, να έχει τέτοια εντολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα