Παράθυρο Μοσκοβισί για αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος

Δεν απέκλεισε να γίνουν αλλαγές στους όρους για το ελληνικό χρέος ο Πιέρ Μοσκοβισί. «Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τους όρους για ελληνικό χρέος», επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν,σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France24.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη συμφωνία με την Ευρώπη και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του για το χρέος, αν και ο Γάλλος Επίτροπος δεν προχώρησε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, πιθανότατα αναφέρεται σε επιμήκυνση των διαρκειών και σε περίοδο χάριτος, κάτι που εξάλλου έχει επαναλάβει και παλιότερα, αποκλείοντας το «κούρεμα», άποψη που υποστηρίζουν και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι στην Ευρωζώνη.

Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα ο Μοσκοβισί είπε «όχι στην Ευρώπη με συρματοπλέγματα», «όχι στην Ευρώπη που κλείνει».

Όπως είπε, οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπουν ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των προσφύγων στα κράτη – μέλη. «Η κρίση των προσφύγων απαιτεί μια ανθρωπιστική και συνολική απάντηση από την ΕΕ», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα