Παράνοια με τον Κρισάντους!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ΑΕΚ ο τραυματισμός του Ραφίκ Τζιμπούρ στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι της ομάδας του με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Ήταν 23 Αυγούστου όταν η ιατρική γνωμάτευση μιλούσε για θλάση και για δίμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους.
Η μετεγγραφική περίοδος ήταν τότε ακόμη ανοιχτή και αμέσως υπερίσχυσε η άποψη ότι θα έρθει νέος επιθετικός στην ομάδα – και μάλιστα όχι κάποιος τυχάρπαστος, αλλά ένας στράικερ που θα κάνει τη διαφορά. Ακούστηκαν πρωτοκλασάτα ονόματα με αποκορύφωμα αυτό του Ιμπίσεβιτς. Ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία μέχρι που…

Η κοινή απόφαση διοίκησης-Δέλλα
Μία μέρα μετά τη διαρροή της είδησης ότι ο Μιλοβάνοβιτς προσπαθεί να φέρει τον Ιμπίσεβιτς στα Σπάτα, πάρθηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση της ΠΑΕ να μην προχωρήσει σε άλλη μετεγγραφή. Σοκ στον κόσμο! Με τον Τζιμπούρ τραυματία έμενε μοναδικό φορ ο Χρήστος Αραβίδης, και μετά από αυτόν ένας 25χρονος Νιγηριανός που δεν υπολογιζόταν καθόλου, τουλάχιστον από τον κόσμο της ομάδας. Τον Μακόλεϊ Κρισάντους!
Σημειώνουμε εδώ ότι ο Κρισάντους μεταξύ των φίλων της ΑΕΚ είναι περισσότερο μία χαμογελαστή καρικατούρα, παρά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στην κορυφαία σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα που ασχολείται με την ΑΕΚ ο Νιγηριανός αποτελεί σημείο αναφοράς, το τι γράφεται γι’ αυτόν είναι απίθανο, ενώ μετά το φιλικό με τον Παναιτωλικό όπου πέτυχε γκολ και κέρδισε πέναλτι, ξεκίνησε μία μεγάλη κουβέντα για το αν θα πρέπει να πάρει την ευκαιρία στο ματς με τον ΠΑΣ.

Την ευκαιρία την πήρε, αλλά δεν ξέρουμε αν την… πέταξε!
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα που θα ξεκινούσε σε αγώνα της ΑΕΚ για τη Super League. Ο κόσμος ανυπομονούσε και περίμενε ότι το περιουσιακό στοιχείο της ομάδας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ωστόσο όταν βγήκε αλλαγή στο 57΄, το γήπεδο τον αποδοκίμασε. Και είναι πραγματικά απογοητευτικό για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ να ακούγονται αποδοκιμασίες και για δεύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας μέσα σε δύο μόλις εντός έδρας αγώνες (ο πρώτος ήταν ο Τζιμπούρ που αδίκως αποδοκιμάστηκε με τον Πλατανιά, αποχωρώντας ως τραυματίας, έχοντας κάνει καλό παιχνίδι).
Έχοντας γνώση μόνο των γραπτών, θα έλεγε κανείς πως ο Κρισάντους ήταν απογοητευτικός στο παιχνίδι της «Ένωσης» με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ότι δεν υπήρξε προκατάληψη από τους φίλους του «Δικέφαλου».
Το γεγονός ότι δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Τραϊανό Δέλλα, προφανώς οφείλεται – και πολύ σωστά – στην προσπάθεια του προπονητή να ανεβάσει την ψυχολογία του. Ενδεχομένως φυσικά, ο Κρισάντους να εφάρμοσε πλήρως της οδηγίες του Τραϊανού, το πραγματικό περιεχόμενο των οποίων, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όσοι δεν ήταν παρόντες στην κουβέντα. Ας δούμε λίγο τι έκανε ο Κρισάντους λεπτό προς λεπτό:
Στο 27΄, ένα σουτ που επιχειρεί με κακή στάση σώματος περνάει άουτ. Νωρίτερα, βλέποντας τον Μπουονανότε με την μπάλα, έχει βγει από την περιοχή για να τον βοηθήσει και, ενώ δέχεται μία ψηλή πάσα, καταφέρνει με το κεφάλι να του την επαναφέρει. Στην ουσία παίζει ωραία το ένα-δύο μαζί του. Επίσης, υποχρεώνεται να κάνει γρήγορα το σουτ διότι πιέζεται ασφυκτικά.
Στο 34΄, προσπαθεί να διεκδικήσει μία δύσκολη μπαλιά, δεν τα καταφέρνει, αλλά παρασέρνει τον κεντρικό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ και δίνει χώρο στον Μπουονανότε να μπει στην περιοχή και να κερδίσει το πέναλτι.
Στο 44΄, πάλι τραβάει τον Τζημόπουλο εκτός περιοχής την ώρα που κάνει την κάθετη ο Μπαρμπόσα και με γρήγορη περιστροφή του σώματος προσπαθεί να εμπλακεί στη φάση, αλλά δεν προλαβαίνει γιατί σκοράρει ο Μπουονανότε. Αν δεν είχε παρασύρει τον Τζημόπουλο, ο αμυντικός του ΠΑΣ σίγουρα θα προλάβαινε τον Αργεντινό της ΑΕΚ.
Στο 49΄, είναι η φάση που τον «σημαδεύει». Η ΑΕΚ βγαίνει στην κόντρα και ο Κρισάντους κινείται πάνω στην πλάγια γραμμή δεχόμενος την μπάλα από τον Μπουονανότε. Την κουβαλάει άριστα και αφού φτάνει στη γωνία της μεγάλης περιοχής τη δίνει εκεί που πρέπει, πάλι στον Μπουονανότε, και αμέσως τρέχει σε θέση φορ. Η επίθεση συνεχίζεται, η μπάλα έχει φτάσει στην άλλη μεριά και ο Σιμόες συρτά πασάρει στον Κρισάντους που βρίσκεται στο σωστό σημείο αλλά δεν απλώνει το πόδι για να σκοράρει. Εδώ ο Νιγηριανός χλευάστηκε για μία φάση την οποία δημιούργησε μαζί με τρεις συμπαίκτες του.
Στο 53΄, είναι σε σωστή θέση, δέχεται μία σέντρα ακριβείας του Μπαρμπόσα, αλλά η κεφαλιά του είναι απελπιστική.
Προφανώς και δεν έχει κάνει την εμφάνιση της ζωής του. Ούτε κέρδισε κάποια κάρτα σαν επιθετικός που είναι. Αλλά δεν ήταν αδιάφορος ή προκλητικός. Και γενικά, δεν αξίζει όλης αυτής της καζούρας. Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος της ΑΕΚ καταδικάζει μία επιλογή για την επιθετική γραμμή της ομάδας του, αφού η ψυχολογία του Νιγηριανού είναι πεσμένη. Πάντως, ο Δέλλας ξέρει καλύτερα και τα συγχαρητήριά του δεν ήταν τυχαία… Όπως τυχαίο δεν ήταν που σε δύο περιπτώσεις ο Κρισάντους βγήκε από την αντίπαλη περιοχή παρασέρνοντας αμυντικό για να γίνει κρυφό φορ ο Μπουονανότε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα