“Παράνομη η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία»

Tάραξε τα νερά ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας για την επαναπροώθηση μεταναστών. Ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο δήλωσε ότι η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία από την Ελλάδα «είναι απαράδεκτη και παράνομη σύμφωνα με τον διεθνή κανονισμό», σύμφωνα με το Openeurope.

Την ίδια ώρα η Κύπρος δεν αποποιείται το δικαίωμά της για βέτο αν ανοίξουν κάποια κεφάλαια για την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ενα νέο προσχέδιο για την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης είναι έτοιμο από χθες. Δεν αναφέρει προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αλλά αναφέρεται μόνο στο «περιεχόμενο του σχεδίου δράσης με την Τουρκία» και καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να το υποστηρίξουν «με όλη τους τη θέρμη» για να βοηθήσουν την Ελλάδα «να επιστρέψει τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία».
«Περιμένω να κάνουμε συμφωνία με την Τουρκία, αλλά πάντα έλεγα ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε στο έλεος της Τουρκίας, δήλωσε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα