«Παράξενο νεκροταφείο Πορτογάλων προπονητών»

 

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και δεν τον τσακώσανε, αλλά στον τέταρτο τα είδαν όλα. Ο Πορτογαλικός Τύπος τα έβαλε κάτω, τα μέτρησε και διαπίστωσε πως κάτι δεν πάει καλά με τους προπονητές τους όταν αναλαμβάνουν τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Έχοντας κατανοήσει πλέον πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε στέκεται στη βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά σε πάρα πολλά άλλα πράγματα, προσπαθούν να ανιχνεύσουν αυτά τα… άλλα πράγματα και δεν μπορούν, κρίνοντας «περίεργο» τον ιδιοκτήτη της ελληνικής ΠΑΕ.

Να τι γράφουν οι Πορτογάλοι, σε μία σύνοψη των τεσσάρων «απολύσεων»:

«Ο Πάουλο Μπέντο είναι το τελευταίο θύμα του προέδρου Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος είχε στην ομάδα του Πειραιά και τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα.Η ευκολία με την οποία απολύθηκε ο Πάουλο Μπέντο δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, συνηθίζει να απαλλάσσεται από τους προπονητές του Ολυμπιακού. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, που είχε προσληφθεί τον περασμένο Αύγουστο, απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Λίγη σημασία έχει για τον Μαρινάκη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία σε μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του.

Ο Μπέντο έγινε ο τέταρτος Πορτογάλος προπονητής που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό την τελευταία εξαετία. Ο πρώτος ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έφτασε τον Ιούνιο του 2012 στον Πειραιά και απομακρύνθηκε επτά μήνες αργότερα. Και εκείνος ήταν τότε πρώτος και με διαφορά στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρινάκης, όπως ο Λούκι Λουκ, πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του. Ίσως γιατί φοβάται τη σκιά του…

Ο δεύτερος Πορτογάλος που έτυχε αυτής της προνομιακής συμπεριφοράς από τον
«περίεργο» διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού ήταν ο Βίτορ Περέιρα. Ο πρώην πρωταθλητής με την Πόρτο δεν μακροημέρευσε. Αποχώρησε με κοινή συναινέσει διαζύγιο.  Τον διαδέχτηκε ένας συμπατριώτης μας ακόμη, ο Μάρκο Σίλβα, που έγινε ο Πορτογάλος ρέκορντμαν παραμονής στον Ολυμπιακό, καθώς έκλεισε ολόκληρη σεζόν. Εξαιρετικό ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γερμανός Λίνεν είχε απολυθεί από τον Ολυμπιακό στους δύο μήνες.

Ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ έκανε ακόμα ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: στα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος κέρδισε τα 28 (σ.σ., στα 29 κέρδισε τα 27, καθώς το ένα κρίθηκε στα χαρτιά)

Παρόλα αυτά, έφυγε. Έγινε αναφορά σε προσωπικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πάντα στον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι προσωπικά. Και στο επίκεντρο αυτού του πολέμου προσωπικοτήτων βρίσκεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Σήμερα, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του ελληνικού πρωταθλήματος, έρχεται ένας άλλος προπονητής να σηκώσει το τρόπαιο που πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τον Ολυμπιακό. Η δυσαρέσκεια του προέδρου φαίνεται ότι δεν έχει όρια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα