Παράσχος: «Απορώ με τον Τύπο που κάνει το άσπρο, μαύρο»

Μπορεί μετά τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Παράσχος να μην θέλησε να ασχοληθεί με τη διαιτησία καθώς ήθελε να δει τις φάσεις από την τηλεόραση αλλά σε δηλώσεις για το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του τόσο για τα σφυρίγματα όσο και για την αντιμετώπιση των ΜΜΕ.

Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη του για τους παίκτες του, εκφράζοντας το θαυμασμό για τη δύναμη και την ψυχή που δείχνουν στους αγώνες.

Κύριε Παράσχο με το αυριανό παιχνίδι ολοκληρώνεται ένας γολογοθάς αγώνων στους οποίους η ομάδα έμεινε αήττητη και μάλιστα έφτασε και μια ανάσα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αυτό το ματς σας άφησε ικανοποίηση ή πικρία;
«Μια πολύ μεγάλη πικρία. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν ήθελα να μιλήσω για συγκεκριμένες φάσεις γιατί ήθελα να τις δω πρώτα στην τηλεόραση. Οι μεγάλοι αδικημένοι σίγουρα είμαστε εμείς. Το χειρότερο όμως είναι πως το άσπρο το κάνουν μαύρο και απορώ με αυτό. Στον Τύπο δηλαδή είδα ότι αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Το δικό μας το γκολ που ήταν κανονικό το έβγαλαν οφ σάιντ, ενώ το πέναλτι ήταν μια εφεύρεση του ρέφερι. Γενικότερα αν κάποια ομάδα αδικήθηκε ήταν η δική μου ομάδα.

Τα παιδιά έδωσαν μεγάλο αγώνα, δώσανε την ψυχή τους μπορώ να πω, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια πρόκριση που για μας θα ήταν πολύ σημαντική και θα είχαμε και βλέψεις γιατί όχι να πάμε και στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο». 

Σας δίνει δύναμη όμως για τον δεύτερο στόχο που σας έχει απομείνει;
«Ε πως δεν μας δίνει; Αυτή η ομάδα μόνο δύναμη σου δίνει. Αυτή η ομάδα έχει τέτοια ψυχικά αποθέματα που μπορεί και συνδυάζει αυτά τα ψυχικά αποθέματα με καλό ποδόσφαιρο. γιατί λοιπόν να μην συνεχίσουμε έτσι; Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Νομίζω ότι τα παιδιά το έχουν πάρει και λίγο εγωιστικά τώρα, είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε από οποιονδήποτε αντίπαλο και παρά τις απουσίες που έχουμε νομίζω ότι αυτά τα παιδιά μπορούν και αντεπεξέρχονται πάντα».

Αυτές οι τρεις σημαντικές απουσίες πιστεύετε (Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος) ότι κόστισαν στην ομάδα;
«Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Τώρα αν είχαμε κάποιες λύσεις παραπάνω ποτέ δεν ξέρεις τί σου επιφυλάσσει ένα παιχνίδι. Νομίζω όμως ότι αυτά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως και οι απουσίες δεν φάνηκαν καθόλου. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα έχουμε ακόμα περισσότερες απουσίες, αλλά εμείς είμαστε αισιόδοξοι».

Πως προετοιμάζετε αυτό το παιχνίδι και ψυχολογικά ως προς την διαχείρισή του;
«Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η κούραση και το πως θα την διαχειριστούμε. αυτά τα παιδιά έχουν πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια τους γιατί είναι σχεδόν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που έβγαλαν αυτό το βαρύ πρόγραμμα. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως μπορούμε να αντέξουμε και να διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι και τί μπορεί να σου βγάλει αυτό το παιχνίδι. Πως θα εξελιχθεί, αν είσαι πίσω στο σκορ, αν είσαι μπροστά στο σκορ, όλα αυτά με προβληματίζουν και τα σκέφτομαι για το πως μπορούμε να τα λύσουμε».

Γνωρίζοντας την πρώην ομάδα σας, καταστρώνετε τα σχέδιά σας και πάνω σε αυτό;
«Παίζουν πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές από πέρσι και πρόπερσι που τους είχα εγώ. Νομίζω ότι τρία άτομα είναι από την βασική ομάδα, όλα τα άλλα παιδιά είναι καινούρια, υπάρχει καινούριος προπονητής που δεν ξέρουμε πως θα κατεβάσει αυτή την ομάδα. Επειδή την είδα πολλές φορές στο πρωτάθλημα λίγο πολύ ξέρω τις αδυναμίες της και τα προτερήματά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα