Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα

Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τα ανασφάλιστα οχήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου και φυσικά δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι προλάβουν. Όσοι πρόλαβαν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν στη συνέχεια τα οχήματά τους θα τους επιστραφεί το ποσό που κατέβαλαν.

Επιπλέον δόθηκε εντολή από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες, με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα.

Να σημειωθεί ότι από τις 15 Απριλίου και μετά το παράβολο θα κλιμακώνεται: 100 ευρω ως 250 κ.ε., 200 ευρώ απο 250 ως 1.000 κ.ε. και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού.

Το έτερο θέμα που τέθηκε επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο ήταν το ζήτημα των συμβασιούχων. Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω των περίπλοκων νομικών διαδικασιών. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.). Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να αναζητήσουν και να βρουν τη βέλτιστη λύση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα