Παράταση ενός χρόνου για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Παρατείνεται για έναν χρόνο, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Ταγαρά.

Παράλληλα δίνεται επιπλέον παράταση δύο ετών σε μηχανικούς και σε ιδιοκτήτες για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση αυθαιρέτου. Η ρύθμιση αφορά όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων εκτός από τις μικρές αυθαιρεσίες που δεν αυξάνουν τον όγκο και την επιφάνεια του κτίσματος, καθώς γι’ αυτές δεν υπάρχουν προθεσμίες.

Σύμφωνα με τον νόμο 4178/2013, η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης λήγει στις 8 του προσεχούς Φεβρουαρίου. Παλαιότερη υπουργική απόφαση όριζε επίσης πως τα σχέδια και τα έγγραφα που υποχρεωτικά υποβάλλονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της «νομιμοποίησης» του αυθαιρέτου θα πρέπει να κατατεθούν εντός έξι μηνών από την υποβολή της δήλωσης τακτοποίησης.

Τώρα, με την υπουργική απόφαση που υπογράφεται, δίδεται η δυνατότητα στον μηχανικό να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε δύο χρόνια από τη νέα καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης (8.2.2016), δηλαδή τον Φεβρουάριο 2018.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα