Παράταση μιας εβδομάδας της τραπεζικής αργίας ζητά ο Σιμόπουλος

Να παραταθεί η τραπεζική αργία για τις επιταγές ζητά ο Στράτος Σιμόπουλος. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων ανέφερε ότι “αύριο οι τράπεζες θα αδυνατούν ακόμη και για τεχνικούς λόγους να προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις διότι ο όγκος των αιτημάτων δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί” και συνέχισε λέγοντας ότι “χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που στηρίζονται στο τραπεζικό δανεισμό θα αντιμετωπίσουν αξεπέραστα προβλήματα, με τα στελέχη των τραπεζών να φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους ακόμη και στα πιο απλά θέματα. Θα βλέπουν επιταγή για χρηματοδότηση και θα θεωρούν οτι πρόκειται για εξωγήινο”.

Ως λύση πρότεινε “η τραπεζική αργία για το σύστημα των επιταγών να διαρκέσει τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα, ώστε με ανοιχτά τα τμήματα χρηματοδοτήσεων των τραπεζών οι επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στο νέο περιβάλλον. Να γνωρίσουν το πως θα τους αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και να έχουν χρόνο να συνεννοηθούν με προμηθευτές και πελάτες”.

Ο κ. Σιμόπουλος αναρωτήθηκε λέγοντας “πως θα αντιμετωπιστεί παραδείγματος χάρη το θέμα των επιχειρηματικών τραπεζικών ορίων που έχουν κλείσει; Τι θα γίνει με τους επαγγελματίες που είχαν να εισπράξουν μια επιταγή και μετά από λίγες μέρες να καλύψουν με τα χρήματα αυτά κάποια άλλη, όταν αύριο ταυτόχρονα θα ζητηθούν και οι δύο επιταγές”.
Κατέληξε λέγοντας ότι “το άνοιγμα των τραπεζών είναι αναγκαίο, αλλά όσο αφορά επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα