Παρέμβαση Βερβεσού για το ζήτημα ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου προτάσσει σε ανακοίνωσή του ο νεοκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Μεταξύ άλλων, ο Δ. Βερβεσός υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε όλοι να μην παρεμβαίνουμε επί εκκρεμών δικαστικώς υποθέσεων» δεδομένου ότι η υπόθεση της παροχής ασύλου παραμένει για την ώρα εκκρεμής, 

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει ότι το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών έχει επιλυθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα θυμίζει ότι, όπως έχει πολλαπλώς κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχουν κατά καιρούς επισημάνει Δικηγορικοί Σύλλογοι της γειτονικής μας χώρας, η Τουρκία έχει παρελθόν συστηματικών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου σε βάρος διωκόμενων Τούρκων πολιτών, και πλειάδα συναδέλφων Τούρκων δικηγόρων.

«Η διαφύλαξη της διεθνούς δικαιοταξίας αποτελεί αυτονόητο χρέος του δικηγορικού κόσμου, που έχει παρελθόν αγώνων υπέρ των δημοκρατικών κατακτήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για το δικηγορικό σώμα, αναπόδραστα, λυδία λίθος των όποιων επιλογών των εμπλεκομένων θεσμικά φορέων είναι αποκλειστικά η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Βερβεσός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα