Παρέμβαση εισαγγελέα για το επίδομα που εισέπραττε η μητέρα της Κωνσταντοπούλου

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα δημοσιεύματος της Real News συμφωνα με το οποίο η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου , κ. Λίνα Αλεξίου, εισέπραττε  επί σειράν ετών παράνομα  επιδόμα ανηλίκων τέκνων από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”, διεταξε η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου. Η ερευνα θα διεξαχθεί από τους εισαγγελείς Ε. Σίσκου και Χ. Μαστοραντωνάκη οι οποίοι πέραν της βασιμότητας του δημοσιεύματος θα εξετάσουν τις καταγγελίες της κ. Κωνσταντοπούλου οτι ακόμα 400 δημοσιογραφοι λαμβάνουν παρανομα επίδομα.

Το δημοσίευμα της εφημρίδας επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή  και της Βασιλική – Ιωάννας .

«Τρομακτική, ανοίκεια, αναίτια και παντελώς στερούμενη ερείσματος επίθεση» χαρακτήρισε την υπόθεση   η Ζωή Κωνσταντόπουλου λέγοντας επισης πως “δεν είχαν ειδοποιηθεί από το ΕΤΑΠ -ΜΜΕ η μητέρα μου και 400 συνολικά συνταξιούχοι, οι οποίοι  ειδοποιήθηκαν ξαφνικά το Νοέμβριο» .

«Η μητέρα μου δεν έπαιρνε το επίδομα για δεκαετίες. Το άλλο Ταμείο, ο ΕΔΟΑΠ, έκανε ό,τι έπρεπε και διέκοψε την καταβολή όταν έπρεπε» σημείωσε.  Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η μητέρα μου ζήτησε σωστά να υπολογιστεί σωστά το επίδομα». «Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι βρέθηκα να βάλλομαι» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα