Παρέμβαση Σούρλα για τους πρώην δικαστές που δικηγορούν

Παρέμβαση του Γιώργου Σούρλα για τους πρώην δικαστές που δικηγορούν. Ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, «να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες δημιουργήθηκε θέμα από την απόφαση του πρώην αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, να αναλάβει την υπεράσπιση του Ευστ. Μπούκουρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κος Μουζακίτης αναφέρθηκε παρεμβάσεις που είχαν δεχθεί στο έργο τους τότε με τον επίσης οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη από τον πολιτική εξουσία.

Τώρα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Αθανασίου θέτει το ζήτημα επισημαίνοντας: «Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ο Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα