Παρέμβαση Σπηλιωτόπουλου για τα μουσεία

Παρέμβαση για τα μουσεία της χώρας έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς» και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας πως: «Η τουριστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα για την Αθήνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτισμική ταυτότητα και παραγωγή της.

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε πως: «Τα Μουσεία της Αθήνας πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο διαδραστικό πολιτισμικό προϊόν έτσι ώστε ο λεγόμενος επισκέπτης του μεγάλου Σαββατοκύριακου να βρίσκει στόχο, προορισμό και πάνω απ’ όλα να ικανοποιείται και φεύγοντας να λέει ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνας».

Αναλυτικά:

«Η τουριστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα για την Αθήνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτισμική ταυτότητα και παραγωγή της.

Τα Μουσεία της Αθήνας πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο διαδραστικό πολιτισμικό προϊόν έτσι ώστε ο λεγόμενος επισκέπτης του μεγάλου Σαββατοκύριακου να βρίσκει στόχο, προορισμό και πάνω απ’ όλα να ικανοποιείται και φεύγοντας να λέει ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα.

Επίσης ο Δήμαρχος και όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση πρέπει να αξιοποιήσουν το δίκτυο της διπλωματίας των πόλεων, έτσι ώστε όχι μόνο μέσα από τη σχέση του Μουσείου της Ακρόπολης με το Βρετανικό Μουσείο αλλά και με τη σχέση του Δήμου της Αθήνας με τον Δήμο του Λονδίνου να αξιοποιηθούν οι διαδράσεις και κυρίως οι επώνυμοι έτσι ώστε τελικά το αίτημα μας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα να γίνεται όλο πιο επίκαιρο όλο πιο πιεστικό για να υλοποιηθούν κάποτε οι υποσχέσεις για την επιστροφή των γλυπτών στο φυσικό τους τόπο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα