Παραίτηση του Κουρουμπλή ζήτησε στη Βουλή η Γεννηματά

Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό για την ρύπανση του Σαρωνικού από την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα προκάλεσε στο θαλάσσιο περιβάλλον η βύθιση του δεξαμενόπλοιου και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουπλή.

«Η οικολογική καταστροφή αποδεικνύει ότι η ευαίσθητη περιοχή είναι εκτός ελέγχου. Είναι  ξέφραγο αμπέλι και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα» δήλωσε η κυρία Γεννηματά και χαρακτήρισε το γεγονός «μια ακόμα μαύρη κηλίδα για τη χώρα».

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αντί να δράσει αμέσως επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με προπαγάνδα. «Επιχείρησαν νε υποβαθμίσουν το πρόβλημα αντί να το λύσουν» είπε και υπενθύμισε ότι όλα αυτά γίνονταν την ώρα που ο Πρωθυπουργός δήλωνε από την ΔΕΘ ότι έχει λύση για όλα. «Χρειάστηκαν όμως έξι ημέρες για να αναλάβουν δράση» σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο αρμόδιος υπουργός θα είχε παραιτηθεί».

«Αλλά στην κυβέρνηση αυτή δεν υπάρχει πολιτική ευθιξία» τόνισε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι το ίδιο έκανε και με τις πυρκαγιές που ανέλαβε δράση όταν όλα είχαν τελειώσει,

«Για αυτό και η καταδίκη σας θα είναι αμείλικτη» κατέληξε.

Η τοποθέτηση της έγινε στο περιθώριο επίκαιρης επερώτησης της ΔΗΣΥ για τις περικοπές στις συντάξεις. Επ΄ αυτού η κυρία Γεννηματά είπε ότι ο Πρωθυπουργός σνομπάρει τους συνταξιούχους γεγονός που καταδείχθηκε τόσο από την τοποθέτηση του στην ΔΕΘ όσο και από την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα