«Παραγωγική» η συνάντηση Κέρι – Βενιζέλου

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως επεσήμανε, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της Προεδρίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Σχέσης (TTIP).

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο κ. Κέρι αναγνώρισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και με τον κ. Βενιζέλο συζήτησε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά περιφερειακών θεμάτων, καθώς και για τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα