Παραδοχή Δραγασάκη: Υπήρχαν και άλλες επιλογές από την πολιτική λιτότητας

Στην παραδοχή ότι “δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα στην Ελλάδα ” προέβη ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του Sueddeutsche Zeitung ενώ δηλώνει  ότι «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Θα χρειαστεί ωστόσο πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα».

Στο ερώτημα αν θεωρεί ακόμα λάθος την επιβολή πολιτικής λιτότητας ο κ. Δραγασάκης απαντά: «Ήταν απαραίτητο να υποβληθεί η Ελλάδα σε μια τέτοια δοκιμασία, να της ζητηθούν τόσες θυσίες; Το ερώτημα θα μας απασχολεί για πολύ ακόμα. Πιστεύω ότι υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα. Θα μπορούσε ωστόσο να αποτραπεί μια τόσο βαθιά ύφεση μετά το ξέσπασμα της κρίσης».

“Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας”

Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ο Γ. Δραγασάκης κάνει λόγο για εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για την ευρωζώνη. Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη δεν ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση τέτοιων διαστάσεων. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο».

“Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό όπου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη”

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας: «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και η οικονομία δεν θα μπορεί να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό, βάσει του οποίου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα