«Παραιτήθηκε» εν μέσω… πανικού ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο 95χρονος Δούκας του Εδιμβούργου, Πρίγκιπας Φίλιππος, εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, μετά από απόφαση του Βασιλικού Συμβουλίου, αλλά ο τρόπος που ανακοινώθηκε μέσω του ανώτατου αξιωματούχου του Παλατιού, Λόρδου Τσάμπερλεϊν, προκάλεσε ένα μικρό πανικό. Για κάποιες ώρες τα Βρετανικά Μέσα γνώριζαν για τη σύσκεψη, αλλά όχι για το περιεχόμενό της και αυτό ήταν αρκετό για… παρεξηγήσεις.

Ως γνωστόν, εδώ και κάποια χρόνια, υπάρχει μία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας Βασίλισσας Ελισάβετ. Λίγο να… δυσφορήσει, οι Βρετανοί κειμενογράφοι βγάζουν από τα συρτάρια τους επικήδειους για να είναι οι πρώτοι που θα ανακοινώσουν τον θάνατό της. Έτσι, λοιπόν, όταν όλοι οι εργαζόμενοι του Μπάκιγχαμ κλήθηκαν να επιστρέψουν (ακόμη και από τις άδειές τους) για έκτακτη σύσκεψη στο Παλάτι, δημιουργήθηκε πάλι ο φόβος του θανάτου της Βασίλισσας! Τελικά, υπήρξε απλά ενημέρωση για την απόσυρση του Πρίγκιπα Φίλιππου από τα καθήκοντά του κι έτσι ο πανικός έληξε.

Ο σύζυγος της Βασίλισσας κατέχει το συγκεκριμένο τίτλο από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η Ελισάβετ η B’  εγκαταστάθηκε στον θρόνο της. Ο Δούκας του Εδιμβούργου γεννήθηκε στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας το 1921, ήταν μέλος των Ελληνικών και Δανέζικων βασιλικών οίκων, αλλά τους εγκατέλειψε για να παντρευτεί την αγαπημένη του –τρίτη ξαδέλφη– Βασίλισσα Ελισάβετ, αφού πρώτα πήρε την άδεια του Βασιλιά Γεωργίου του έκτου, τελευταίου αυτοκράτορα των Ινδιών! Από τότε παραμένει μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, ωστόσο από το επόμενο φθινόπωρο θα αποσυρθεί των επίσημων καθηκόντων του.

Περιττό να πούμε πως το διαδίκτυο «έκραξε» τα Βρετανικά Μέσα για την αδυναμία τους να μάθουν τι έχει συμβεί –μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού– και αποθέωσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το γεγονός ότι… ζει ακόμη!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα