Παραιτήθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Υγείας

Την παραίτησή της υπέβαλε την Παρασκευή η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, ένα από τα παλαιότερα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα, υπουργός επί πέντε χρόνια. Η Κάθλιν Σεμπέλιους ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης, γνωστού ως Obamacare, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας πέρυσι και όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα και η ταλαιπωρία που σημειώθηκε κατά την εγγραφή στο σύστημα της στοίχισε τη θέση.

Aπό τον Λευκό Οίκο δηλώνουν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις όποιες δυσκολίες. Ο στόχος των 7 εκατ. εγγραφών επιτεύχθηκε αρκετά νωρίς, μόλις στις 31 Μαρτίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι τον πολέμησαν σφοδρά, κάνοντας λόγο για σπατάλη χρημάτων. Το συγκεκριμένα πρόγραμμα ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που οδήγησε στην παρολίγον χρεοκοπία των ΗΠΑ τον περασμένο χειμώνα καθώς βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας του ρεπουμπλικανικού κόμματος αρνούνταν να αυξήσουν το όριο δανεισμού της κυβέρνησης, οδηγώντας σε «κλείσιμο» των υπηρεσιών της για αρκετές εβδομάδες μέχρι να αρθεί το αδιέξοδο. Σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, τη θέση της θα πάρει η υπεύθυνη προϋπολογισμού Σίλβια Μάθιους Μπέργουελ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα