Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής

Τη θέση του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποχαιρέτησε ο Παντελής Καψής, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας γνωστοποίησε την παραίτησή του.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του κ. Καψή:

«Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Όπως είχα εξηγήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είχε ημερομηνία λήξης. Κι αυτό, γιατί δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της. Στο διάστημα που μεσολάβησε από το κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ψήφισε έναν νέο νόμο για τη δημόσια τηλεόραση, ο οποίος, όπως έχει αναγνωρίσει και η EBU, εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο τη θεσμική της ανεξαρτησία. Διορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο αποτελείται από υψηλού κύρους προσωπικότητες, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, το οποίο με τη σειρά του και με ανοικτές διαδικασίες επέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, βγήκε στον αέρα ο ενδιάμεσος φορέας, η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο «μαύρο».

Ήδη, η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Αμέσως μετά, εντός του Μαϊου, προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα, που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση μίας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα. Με αυτή την έννοια είναι ένας αγώνας διαρκής που μας αφορά όλους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα