Παραιτήθηκε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα

“Εκαψε” τον Ρουμάνο πρωθυπουργό, Βίκτορ Πόντα η πολύνεκρη τραγωδία σε νυχτερινό club στο Βουκουρέστι που στοίζχει τη ζωή σε 32 άτομα, αφού υπεβαλε την παραίτησή του και ανακοίνωσε  ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη υπηρεσιακής μέχρι να οριστεί νέα κυβέρνηση.

“Μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα συνεχίσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα και μόλις αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση μπορούμε να παραδώσουμε μία καλύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση από εκείνη που παραλάβαμε ανέφερε ο κ. Πόντα σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους από την έδρα της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Λίβιου Ντραγκνέα ανακοίνωσε ότι ο Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί.

“Είχα σήμερα το πρωί μια συζήτηση με τον Βίκτορ Πόντα. Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση, ό,τι συνέβη στο παρελθόν και τι συνέβη χθες το βράδυ.

Έχουμε αναλάβει από κοινού ορισμένες αρχές στο συνέδριο, διαπιστώσταμε ότι προχωράμε σε συνολική ρήξη με το παρελθόν, που σημαίνει ρήξη με το παλιό μοντέλο άσκησης πολιτικής.

Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πολιτική για τους πολίτες και αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κωφός ή τυφλός όταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους.

Κατάλαβα ότι ορισμένοι από τους εταίρους μας δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνη και δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική, ενώ είσαι απομονωμένος από την κοινωνία ή από ό,τι οι άνθρωποι θέλουν.

Αν δεν το καταλαβαίνουν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. ο.

Στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας σε νυχτερινό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας, όπου σε πυρκαγιά έ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα